Skocz do zawartości

Dv-2016

marcinGD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

MarcinGD no to wyjaśnienie łopatologiczne.(albo na chłopski rozum, jak kto woli) Cytat:

Uczestnik musi spełniać wymagania programu DV pod względem wykształcenia lub kwalifikacji zawodowych
zgodnie z jedną z podanych opcji:
• musi posiadać pełne wykształcenie średnie lub jego odpowiednik (pomyślne ukończenie formalnego
dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej);
LUB
• dwuletnie doświadczenie zawodowe w ciągu ostatnich pięciu lat w zawodzie, do wykonywania którego
niezbędne są co najmniej dwa lata szkolenia bądź doświadczenia zawodowego. Do ustalenia, czy
doświadczenie zawodowe jest wystarczające do spełnienia wymogów programu stosowana będzie baza
danych O*Net OnLine Departamentu Pracy Stanów Zjednoczonych.
Więcej informacji o wymaganiach dotyczących doświadczenia zawodowego, jakie musi spełniać główny uczestnik
loterii DV można znaleźć wśród Często Zadawanych Pytań
Nie należy wysyłać zgłoszenia, jeśli nie spełniają Państwo obu tych warunków.
Źródło:
Dalej uruchom najlepiej Chrome, wejdź na strone loterii
i skorzystaj z opcji tłumaczenia strony(jeśli kiepsko z agielskim u Ciebie) i zobaczysz po przetłumaczeniu:
Formularz zgłoszeniowy
Formularz zgłoszenia wytwarza się na dwie części, jedna dla pierwszego wpisu oraz po jednym dla pochodnych (jeśli występuje). Każda część musi być poprawnie i całkowicie przed przejściem do następnej części. Po wszystkie części są zakończone, wpis zostanie przedłożony Centrum Przetwarzania DV-2016. Kliknij poniższy link, aby rozpocząć proces wejścia.
Przechodząc dalej znowu zobaczysz(caly czas korzystasz z tlumaczenia strony)
ELEKTRONICZNY RÓŻNORODNOŚĆ VISA ZGŁOSZENIE
wpisz kod i dalej postępuj tak samo i znowu zobaczysz:
ELEKTRONICZNY RÓŻNORODNOŚĆ VISA ZGŁOSZENIE
Część pierwsza - Uczestnik Informacje
I teraz to co masz pogrubione odnieś do tego co masz podkreślone, pogrubione i powiększone w cytacie z polskiej instrukcji :)
Co do odpowiedzi z FB ambasady, to odpowiedzieli Ci dobrze, świadectwa podczas wypełniania i wysyłania zgłoszenia na https://www.dvlottery.state.gov/ nie musisz mieć obok komputera. Ponieważ nie podajesz ani adresu szkoły, ani nic innego co na nim napisane. Ale w szafie już musi sobie leżeć i czekać na weryfikacje jaką przeprowadzi konsul podczas rozmowy, jeśli Ciebie wylosują i zaproszą na rozmowę.
Zadałeś ambasadzie na FB bardzo ogólnikowe pytanie i tak samo Ci odpowiedzieli.
Marcin GD teraz zrozumiałe? :)

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dobrze napisane Mido :)

ogolne pytanie to taka tez jest odpowiedz

mialem wczoraj napisac o tym pytaniu :)

Marcin musisz duzooo sie nauczyc jeszcze jak sie pytasz,o co sie pytasz bo jak zaczniesz tak zycie to za daleko nie pojedziesz

Tak samo z rozmowa z telefoniczna,musisz wszystko powiedziec co i jak

a co do tych pytan o ds 260,rozmowe to od pewnego czasu jestes na forum i myslalem ze czytasz ,zapoznajesz sie z tymi tematami,ze zyjesz zyciem ,wiza do USA ;)

jesli chcesz wyjechac do USA tak bardzo to znajedz po pewnym czasie odpowiedzi jak jest z ds 260,rozmowiami

tak w wielkim skrocie sprawdzasz czy Cie wylosowali,pozniej wysylasz ds 260 i czekasz az Ci przydziela dzien rozmowy a to moze byc na poczatku rozmow a moze byc pod koniec ;)

Piszesz o rodzicach ,wystarczy ze rodzic wylosuje,dostanie wize a nie poleci i Twoj sen o USA sie skonczy ;)

Napisano

Można wpisac high school degree, ponieważ będzie to swiadectwo, które należy okazac w dniu rozmowy z konsulem.

Tyle w temacie rozumiem was, ale w takim razie co powiedzieć na odp ambasady odnośnie tego co zaznaczyć degree czy no degree..

jeszcze komentarz odnośnie nie skończenia szkoły, jestem dobrym uczniem blisko mi do paska na świadectwie :)

mido, wyjaśniłem im krok po kroku moją sytuację, wiedzą, że mie mam świadectwa teraz, że dopiero zbliżam się do tego.

Napisano

A masz 18 lat? Jak nie to i tak nie będziesz mógł wysłać wniosku na loterie.

Zastanów się co zrobisz jak ambasada nie zgodzi się na przełożenie terminu a wypadnie on przed ukończeniem szkoły?

A co ukończenia szkoły, wiesz masz jeszcze 1.5 roku nauki przed sobą i przez ten czas może się stać coś co przechodzi Ci w kontynuowaniu nauki(czego oczywiście Ci z całego serca nie życzę).

Napisano

Jeśli marcinGD tak bardzo chce wysłać zgłoszenie na loterię, to niech wysyła.

Nikt z nas mu tego nie zabroni ;)

Co do odpowiedzi ambasady... Pytałam już, jak dokładnie brzmiało pytanie, jakie im zadałeś, ale nie odpowiedziałeś.

Jeśli wyraźnie napisałeś im, że jesteś w 2 klasie liceum i mimo to oni odpowiedzieli Ci, że możesz startować w loterii, to wprowadzili Cię w błąd.

Nie da się tego inaczej wytłumaczyć.

Zresztą jako nieletni chyba nie do końca możesz podejmować jakieś samodzielne decyzje, a udział w loterii jest taką decyzją.

Ale zgłaszaj się do loterii, jeśli chcesz :)

Napisano

Ja bym sobie dal z nim spokoj - gosc juz wyjezdzal na EB-5 (twierdzil ze jest milionerem), bral slub, zawracal dupe polowie forum pytaniami o prawo jazdy i high school a teraz sie okazuje ze jest w 2 klasie liceum i desperacko probuje wziac udzial w loterii piszac jakies glupoty i interpretujac pytania w formularzy w swoj wlasny sposob. Za chwile sie okaze ze ma 14 lat......

Napisano

@kzielu ... EB5 , zwykła wzmianka, ( to, że bawię się w biznesik, nie twoja sprawa, również wzmianka, że wyjaśnić sytuację ) Ślub, również zwykła wzmianka, High School, chciałem, ale zrezygnowałem, A poza tym, masz 3629 postów, a nie rozumiesz idei " forum " to, że ja zadaję pytanie, i rezygnuję nie ozancza nic, wielu osobom może to naprawdę pomoc.

Nie chcesz pomagać, po prostu możesz się nie wypowiadać i ignorować mnie tutaj.

A teraz wróćmy do tematu, wyjaśniłem im moją sytuację, i moje pytanie do Ambsaday było skierowane o przyszłą loterię ( 2017, jeśli oczywiscie się odbędzie ) pisali, że nie muszę mieć świadectwa, bo przecież i tak je dostanę i to nawet przed wynikami loterii, i dlatego założyłem wątek, żeby was spytać, czy jeśli mogę wziać udział za rok, to czy mogę też wziać udział w teraz... Ale chyba, rzeczywiście sobie odpuszczę, Bo będzie ogromny ból, jeśli uda się wylosować, i mnie odrzucą, właśnie z powodów, powiedzmu opóźnienia w wypisywaniu ds260

Napisano

pytales sie o 2017 i taka tez odpowiedz dostales co do 2017

dlaczego piszesz ze Cie oklamano?

spytaj sie teraz o dv 2016 i napisz jak sie maja sprawy,tam przeciez nie gryza ;)

Napisano

Piszę że mnie oklamano bo wyżej piszą że MUSZĘ mieć świadectwo w dniu wypisywania wniosku, nie będę już do nich pisać po prostu tam zadzwonię nie zrobiłem tego dziś ale w pn się postaram, dzięki wszystkim :)

Napisano

Tylko pamiętaj, że żeby czegokolwiek się dowiedzieć, to musisz zadawać precyzyjne pytania.

Nie, czy możesz brać udział w loterii w 2016 roku, ale czy możesz brać udział w loterii w tym roku, a która dotyczy fiskalnego roku 2016.

Żebyś potem nie mówił, że Cię okłamano.

No i przede wszystkim pamiętaj o pełnoletności. Musisz mieć prawo o sobie stanowić, a takie prawo daje Ci ukończenie 18 lat.

I to tyle ode mnie, bo już znudziło mi się walić tym grochem o ścianę.

Jeśli ktoś nie potrafi zrozumieć podstawowych wymagań loterii, pomimo usilnych tłumaczeń, to ja się poddaję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...