Gość Napisano 16 Października 2014 Zgłoś Napisano 16 Października 2014 Podsumowujac temat: Wizy nie dostajesz, bo konsul uwaza, ze zrobisz ten sam numer co siostra. Dlaczego by mial tak nie uwazac, hm? Mowisz, ze mialas dowody na to, ze wrocisz. Twoja siostra zapewne wyjezdzajac na turystycznej tez przedstawiala dowody na zwiazek z Polska, prawda? Mowisz, ze jak siostra dostanie zielona karte to sprawa sie przyspieszy. Wedlug mnie, nie. Konsul wciaz bedzie patrzyl na ciebie przez pryzmat siostry i tego, ze pojdziesz jej krokami Chociaz jasne, jest jakas tam szansa, ze wize turystyczna dostaniesz. Malutka, co prawda. I dlatego w innych tematach zawsze powtarzalam, ze warto postepowac zgodnie z regulami i prawem. Gdyby siostra wrocila i wystapila o K1 po otrzymaniu przez jej meza obywatelstwa, to pewnie ty mialabys teraz latwiej. (tak, tak, wiem ze mozna zrobic AoS z turystycznej, ale.. to nie to samo )
burek3211 Napisano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Października 2014 Roelka powiedz to mojej siostrze ja tam byłam trochę przeciwna ale tak niestety wyszło "w praniu". Myślisz jak konsul. Poza tym w ciąży takie podróżowanie jest "trochę" ryzykowne. Wiem ze konsula to nie obchodzi ale chociaż ty nie myśl przez pryzmat amerykańskiego prawa. Ja tam nie chciałabym jechac do USA to juz nie jest to co dawniej. Raj sie juz skończył. Niestety niektórzy zatrzymali sie na latach 90'.
sly6 Napisano 17 Października 2014 Zgłoś Napisano 17 Października 2014 czy to jest amerykanskie prawo?a moze Nasz wspolne prawie kazdy mysli podobnie,postepuje pozyczysz komus nawet pare zl jak ktos nie oddal w terminie pokaz mi czlowiek ktory bez myslenia daje komus szanse jak byl wczesniej wykiwany przez inna osobe jak znajdziesz taka osobe to daj mi znac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.