Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna

burek3211

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Podsumowujac temat: Wizy nie dostajesz, bo konsul uwaza, ze zrobisz ten sam numer co siostra. Dlaczego by mial tak nie uwazac, hm? ;) Mowisz, ze mialas dowody na to, ze wrocisz. Twoja siostra zapewne wyjezdzajac na turystycznej tez przedstawiala dowody na zwiazek z Polska, prawda? Mowisz, ze jak siostra dostanie zielona karte to sprawa sie przyspieszy. Wedlug mnie, nie. Konsul wciaz bedzie patrzyl na ciebie przez pryzmat siostry i tego, ze pojdziesz jej krokami :P

Chociaz jasne, jest jakas tam szansa, ze wize turystyczna dostaniesz. Malutka, co prawda.

I dlatego w innych tematach zawsze powtarzalam, ze warto postepowac zgodnie z regulami i prawem. Gdyby siostra wrocila i wystapila o K1 po otrzymaniu przez jej meza obywatelstwa, to pewnie ty mialabys teraz latwiej. (tak, tak, wiem ze mozna zrobic AoS z turystycznej, ale.. to nie to samo :P )

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Roelka powiedz to mojej siostrze :P ja tam byłam trochę przeciwna ale tak niestety wyszło "w praniu". Myślisz jak konsul. Poza tym w ciąży takie podróżowanie jest "trochę" ryzykowne. Wiem ze konsula to nie obchodzi ale chociaż ty nie myśl przez pryzmat amerykańskiego prawa. Ja tam nie chciałabym jechac do USA :P to juz nie jest to co dawniej. Raj sie juz skończył. Niestety niektórzy zatrzymali sie na latach 90'.

Napisano

czy to jest amerykanskie prawo?a moze Nasz wspolne ;) prawie kazdy mysli podobnie,postepuje ;)

pozyczysz komus nawet pare zl jak ktos nie oddal w terminie ;)

pokaz mi czlowiek ktory bez myslenia daje komus szanse jak byl wczesniej wykiwany ;) przez inna osobe

jak znajdziesz taka osobe to daj mi znac :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...