kzielu Napisano 10 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 10 Listopada 2014 Wymagane dochody są w I-864P - pogooglaj, znajdziesz w 2 sek. Półtora roku, nie pol.
berry Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 Mam więc pytanie, odnośnie dostania green card przez moją dziewczynę. Myślę aby umówić ją teraz na spotkanie, ale prawdę mówiac jeśli zapytają ją o cel lub osobę odwiedzającą może vyć cięzko. Ok fakt może jechac zwiedzać USA, choć raczej wyda sie to konsulowi dziwne..chyba że się mylę? Może lepiej zaczekać z jej ubieganiem się o wizę do czasu aż wyjadę wrócę z USA pobierzemy się i wtedy starotwać o wize? Chyba że macie jakieś podpowiedzi, będę wdzieczny
Joanna30 Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 A na jakie spotkanie chcesz ją teraz umówić? Nie dostanie zielonej karty, bo nie ma ku temu podstaw. A co do zwiedzania USA, to dlaczego nie może jechać i zwiedzać?Przecież większość ludzi, którzy starają się o wizę turystyczną jedzie właśnie po to, żeby zwiedzać USA. Co w tym dziwnego i niepokojącego? Jak się pobierzecie, to wystąpisz o wizę imigracyjną dla niej.
berry Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Witam Dostałem wezwanie do konsula na Luty 2015 Mam więc zapytanie, Tato składając mi papiery miał co-sponsora,chyba tak to się nazywa w moim przypadku. Papiery wysłane były około 2011 roku. Czy to zonacza że tym razem ja muszę konsulowi dostarczyć aktulne dokumenty o dochodach taty i co-sponsora ? Co to ma być za dokument? i ile wstecz? Jeśli wogóle mam go przynosic ponownie? TUTAJ informacja o tym z listu który dostałem. Bring updated Federal income tax information to the interview. If a sponsor filed an I-864 (Affidavit ofSupport) and provided the NVC with proof of an IRS Federal income tax extension in lieu of a Federalincome tax return, bring the sponsor's most recent Federal income tax return to the visa interview. Bardzo proszę również o pomoc w wytłumaczeniu potrzebnych dokumentów: CORRESPONDENCE INSTRUCTIONS C1 - IMMIGRANT VISA APPLICATION PART 1 Y czy to jest dokument DS-260 który należy wypełnić online ?1 - IMMIGRANT VISA APPLICATION PART 2 Y czy to jest dokument DS-260 który należy wypełnić online ?2 - PASSPORT Y to wiemy, ksero też zrobiłem3 - BIRTH CERTIFICATE O pełny odpis aktu zrobiony i jade go tłumaczyć4 - ADOPTION F adopcji chyba mnie nie dotyczny5 - MARRIAGE CERTIFICATE brak6 - MARRIAGE TERMINATION F brak7 - COURT RECORDS F wyciag z rejestru karnego i tłumwaczenie, z rejestru nieletnich nie da sie, ponieważ jestem za stary , a podobno wymagają?F - FINANCIAL EVIDENCE Y TO jest istotne , co oni potrzebuje z tego zakresu?8 - CUSTODY PAPERS F tego też nie wiem, co to jest ?9 - MILITARY RECORDS F tutaj chodzi o książeczkę wojskową, zgadza się? czyli ksero i tłumaczenie jej10 - POLAND POLICE CERTIFICATE O tego również nie wiem, proszę więc o pomoc FEE PAYMENT $ FEE czyli kwota 88$ i 406$PHOTOGRAPH Y dwa zdjecia i na płycieF - PETITIONER MARRIAGE CERTIFICATE F czyli certyfikat małżeństwa mojego taty? Tyle że on jest po rozwodzie, więc?F - PETITIONER BIRTH CERTIFICATE F odpis z zaktu urodzenia taty?
kzielu Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Witam Dostałem wezwanie do konsula na Luty 2015 Mam więc zapytanie, Tato składając mi papiery miał co-sponsora,chyba tak to się nazywa w moim przypadku. Papiery wysłane były około 2011 roku. Czy to zonacza że tym razem ja muszę konsulowi dostarczyć aktulne dokumenty o dochodach taty i co-sponsora ? Co to ma być za dokument? i ile wstecz? Jeśli wogóle mam go przynosic ponownie? TUTAJ informacja o tym z listu który dostałem. Bring updated Federal income tax information to the interview. If a sponsor filed an I-864 (Affidavit of Support) and provided the NVC with proof of an IRS Federal income tax extension in lieu of a Federal income tax return, bring the sponsor's most recent Federal income tax return to the visa interview. Aktualny tax return sponsora - czyli albo ostatni (na 2013) formularz 1040 ze wszystkimi schedules i W2 albo tax return transcript z IRS. I moim zdaniem to musisz to dostarczyc zarowno dla tego ktory wypelnil petycje (ojca) jak i cosponsora jezeli taki zostal uzyty do I-864. Do tego jako financial evidence potrzebne sa paystuby (czyli paski sie chyba w PL na to mowilo) / zaswiadczenie o dochodach sponsora. Poland Police Certificate to zaswiadczenie o niekaralnosci zdaje sie.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 a wystraczy wejsc na strone Ambasady USA oraz poczytac nie ktore posty aby zobaczyc ze ksiazkeczka wojskowa to nie jest juz wymagan jesli masz rozmowe w Polsce ,co innego w np UK gdzie sie pytaja co do tego zaswiadczenie o niekaralnosci to nie potrzeba z Polcji nic brac ,i tak Ci nie wydadza nic takiego a skieruja do KRK to zaswiadczenie z KRK jest wystarczajace zaznacz w kratce ze chodzi tez o kartotek osoby niepelnoletnich
berry Napisano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2015 Właśnie tata wysyła mi rozliczenia za siebie i co-sponosra. Teraz pytanie, czy muszą wypełniać te formularze? - pamiętam że składaliśmy je na samym początku Formularz I-864 (PDF-42.9 kb) gwarancje finansowe z podpisem sponsora; Formularz I-864A (PDF-12,9 kb) załącznik do gwarancji finansowych z podpisem sponsora;
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.