Kiera1 Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 Witam, mam pewne pytanie. Jak wygląda sprawa z otrzymaniem wizy pracowniczej w przypadku posiadania paszportu tymczasowego? Dodam że wszelkie sprawy z tym związane załatwia firma, jeśli ma to jakieś znaczenie.
andyopole Napisano 17 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2014 jaka byla podstawa wydania takiego paszportu? Zazwyczaj passport tymczasowy sluzy tylko do awaryjnego powrotu do kraju w przypadku utraty paszportu normalnego.
sly6 Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 lub tez do wyjazdu z Polski w czasie oczekiwania na paszport 10 letni Nie wiem gdzie czekasz na paszport ,w Polsce mozesz przyspieszyc wydanie paszportu tego na 10 lat a co paszportu to masz miec go wazny min 6 miesiecy
Kiera1 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 "jaka byla podstawa wydania takiego paszportu?" Jeszcze żadna, paszport dopiero będzie dzisiaj załatwiany. A uzasadniane to będzie koniecznością wyjechania do pracy. Tylko nie wiem czy ubiegać się odrazu o paszport tymczasowy, czy normalny z przyspieszoną procedurą. Tylko że musi on być wyrobiony maksymalnie do półtorej tygodnia. "lub tez do wyjazdu z Polski w czasie oczekiwania na paszport 10 letni " Czyli jak rozumiem można bez problemu otrzymać wizę pracowniczą z tymczasowym paszportem?
andyopole Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 Normalny paszport dostaniesz w kilka dni. Nie rob zadymy z tymczaskwym. To bez sensu.
kzielu Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 Dokladnie - co pozniej zrobisz jak sie skonczy waznosc ?
sly6 Napisano 18 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 to juz idz ta droga normalnego paszportu i musisz isc do kierownika urzedu paszportowego aby Ci uwzglednil tryb przyspieszony.. w innym przypadku zapalcisz za 2 paszporty bo jeden dostaniesz tymczasowy w pare dni a ten normalny-10 letni za 2-3 tygodnie
Kiera1 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2014 Dzięki za pomoc, już został złożony wniosek o normalny paszport.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.