Skocz do zawartości

Wiza Pracownicza A Paszport Tymczasowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pewne pytanie. Jak wygląda sprawa z otrzymaniem wizy pracowniczej w przypadku posiadania paszportu tymczasowego? Dodam że wszelkie sprawy z tym związane załatwia firma, jeśli ma to jakieś znaczenie.

Napisano

lub tez do wyjazdu z Polski w czasie oczekiwania na paszport 10 letni :)

Nie wiem gdzie czekasz na paszport ,w Polsce mozesz przyspieszyc wydanie paszportu :) tego na 10 lat

a co paszportu to masz miec go wazny min 6 miesiecy :)

Napisano

"jaka byla podstawa wydania takiego paszportu?"

Jeszcze żadna, paszport dopiero będzie dzisiaj załatwiany. A uzasadniane to będzie koniecznością wyjechania do pracy. Tylko nie wiem czy ubiegać się odrazu o paszport tymczasowy, czy normalny z przyspieszoną procedurą. Tylko że musi on być wyrobiony maksymalnie do półtorej tygodnia.

"lub tez do wyjazdu z Polski w czasie oczekiwania na paszport 10 letni :)"

Czyli jak rozumiem można bez problemu otrzymać wizę pracowniczą z tymczasowym paszportem?

Napisano

to juz idz ta droga normalnego paszportu i musisz isc do kierownika urzedu paszportowego aby Ci uwzglednil tryb przyspieszony..

w innym przypadku zapalcisz za 2 paszporty ;) bo jeden dostaniesz tymczasowy w pare dni a ten normalny-10 letni za 2-3 tygodnie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...