Skocz do zawartości

Co Mam Zrobic , Żeby Wyjechac Do Usa

anet_p

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam wszystkich . Mam 29 lat. Pisze tutaj poniewaz mam problem starałam sie o wize turystyczna juz 2 razy i niestety dwa razy dostałam odmowe. A bardzo mi zalezy na wyjezdzie. Wiec mam w USA nażeczonego do którego chce wyjechac posiada on zielona karte i jest w kolejce na uzyskanie obywatelstwa. Zaproponował zebym wyjechala do kanady tam wezmiemy slub i on jako juz swoja zone sciagnie mnie do stanów , ale z tego co czytałam na internecie to nie sadze zeby to był dobry pomysl ja myslalam aby pierwsze on zdobyl obywatelstwo a pozniej zebysmy sie starali o wize narzeczenska. niech ktos doradzi co zrobic jakie wyjscie znalesc bo nie sadze abym dostala wize po raz trzeci

• Odpowiedzi 36
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Generalnie jezeli narzeczony chce Cie sciagnac to to jest najprostsza droga (nie znaczy ze prosta). Wszystko inne bedzie bardziej skomplikowane i czasochlonne.

Napisano

Możesz wyjechać do Kanady i tam wziąć ślub, a mąż może zacząć Cię sponsorować.

Z tym, że planujesz pojechać do Kanady turystycznie, czy wyemigrować?

Wiecie jakie są wymogi wzięcia ślubu w Kanadzie?

Narzeczony może przyjechać do Polski i tu możecie wziąć ślub. Ale oczywiście wcześniej musicie sprawdzić, jakie są wymogi. Gdzieś ostatnio w którymś wątku ktoś opisywał dokładnie, jak się do tego przygotować pod względem formalnym, przeszukaj forum.

Żeby sponsorować Cię na wizie narzeczeńskiej, to narzeczony musi być obywatelem.

Jako żonę może zacząć Cię sponsorować jako rezydent. A potem, po uzyskaniu przez niego obywatelstwa będzie mógł przenieść petycję do innej kategorii.

Napisano

Ja sie nie orientowalam nic o slubie w kanadzie, jakos to mnie przeraza a chyba nie mam co liczyc na to ze moglabym dostac wize za trzecim razem??? Myslalam ze to bedzie duzo prostrze

Napisano

A ja doradze tak: poczekaj na obywatelstwo narzeczonego„ zlozcie papiery na k1i obejdzie sie bez zbednych komplikacji.

Napisano

Roleka dzieki :) ja tez jakoś tak myslę ze to chyba bylo by najlepsze. a jak długo trwa cała procedura obywatelstwa ??? , bo niby adwokat mu mówił ze juz w 2015 bedzie jego kolej. czy to mozliwe ze jak zlozył papiery na wakacjach tego roku to w przyszlym by juz miał to obywatelstwo ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...