strasznygrabaz Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, z gory przepraszam jesli to zly dzial. Jestem aktualnie w USA z moja dziewczyna , ktorej rodzice sa tu 16 lat, w tym roku dostali zielona karte. Moja dziewczyna zlozyla papiery gdzie bedzie sie starac o zielona karte po rodzicach. Jesli ona dostanie wtedy biezemy slub tak abym rowniez i ja mogl dostac GC. Moje pytanie brzmi: ile czasu to wszystko moze trwac? moze ktos byl w podobnej sytuacji?
andyopole Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2014 Pojawia się tu znający sie na rzeczy to Ci powiedzą dokładnie. Obstawiam 10-15 lat.
kzielu Napisano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2014 Witam, z gory przepraszam jesli to zly dzial. Jestem aktualnie w USA z moja dziewczyna , ktorej rodzice sa tu 16 lat, w tym roku dostali zielona karte. Moja dziewczyna zlozyla papiery gdzie bedzie sie starac o zielona karte po rodzicach. Jesli ona dostanie wtedy biezemy slub tak abym rowniez i ja mogl dostac GC. Moje pytanie brzmi: ile czasu to wszystko moze trwac? moze ktos byl w podobnej sytuacji? Zależy ile twoja dziewczyna ma lat - jeżeli powyżej 21 lat to zielona kartę dostanie po mniej więcej 7 latach, później Ty jako jej małżonek po następnych dwóch. Obydwoje musicie utrzymać legalny status przez ten cały czas.
sly6 Napisano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2014 do tego okres oczekwania moze sie wydluzyc lub tez skrocic,zalezy od zmian w prawie . a chcesz byc ten okres czasu na terenie USA?to pamietaj aby utrzymac legalny status,to samo Twoja narzeczona musi zrobic
renox Napisano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2014 Witam, z gory przepraszam jesli to zly dzial. Jestem aktualnie w USA z moja dziewczyna , ktorej rodzice sa tu 16 lat, w tym roku dostali zielona karte. Moja dziewczyna zlozyla papiery gdzie bedzie sie starac o zielona karte po rodzicach. Jesli ona dostanie wtedy biezemy slub tak abym rowniez i ja mogl dostac GC. Moje pytanie brzmi: ile czasu to wszystko moze trwac? moze ktos byl w podobnej sytuacji? A jesli nie dostanie zielonej karty wtedy nie biore slubu.
martaloz Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 hej ja dostalam zielona karte przez loterie. Chce wrocic na jakis czas do Polski czy ktos orientuje sie na jak dlugo moge wrocic zeby nie miec pozniej problemow? Z gory dziekuje za odpowiedzi
sly6 Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 wyrob sobie tzw bialy paszport i wtedy mozesz byc po za USA 2 lata i wlatywac bez zadnych przeszkod a bez paszportu to max 1 rok . bylas moze juz po za USA dluzszy czas czy teraz to planujesz?
martaloz Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 Poza USA nie bylam jeszcze dluzszy czas, wczoraj ktos mi powiedzial, ze nie moge byc dluzej w Polsce niz 6 mies.bo strace green card. Teraz to juz mam metlik w glowie...A gdzie moge wyrobic ten paszport? Chce wyjechac z dzieckiem ( dziecko tylko amerykanski paszport)
konamb Napisano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2015 no może byc rok tylko po 6 miesiącach moga sie juz zaczac czepiac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.