Skocz do zawartości

Pomysł Na Pracę I Emigrację. Pytanie.

michajło

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

jestem nowym użytkownikeim tego forum wiec proszę o wyrozumiałość jeśli taki temat już się pojawił. Postanowiłem zapytać bardziej doświadczonych ludzi o mój pomysł na wyjazd do stanów. Nie będę za bardzo owijał w bawełnę i szukał odpowiednich słów, po prostu napiszę to co mnie interesuję a może znajdzie się ktoś kto mi ospowie w interesujący sposób.

Pomyślałem sobie, że na pewno na różnych ranczach czy farmach na południu są potrzebni pracownicy, ludzie od wszystkiego, tacy wiecie przynieś-wynieś a i pewnie nie tylko tacy. Szykam kontaktu z kimś takim kto taką farmę lub ranczo prowadzi. Chodzi mi dokładnie o taki układ. Mieszkam u kogoś i tam pracuję, dostaję jedzenie plus zarabiam. Wiadomo że nie oczekuję kokosów, ale takie stałego ukłądu przynajmniej na początku. Istotne jest też to że nie mam wizy, wiec taka osoba musiała by mnie "zaprosić" czy jakoś tak. W ogólenie nie wiem nic na ten temat a gdzieś muszę zacząć takie informacje zbierać, padło na to forum. Chodzi mi o infrmacje na temat tego "zapraszania", zatrudniania takich ludzi, i samej podróży.

Jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to proszę o odpowiedź.

Serdecznie pozdrawiam ;)

Napisano

Fajnie, ze zaczales planowac, ale te plany zrobiles od zadka strony. Najpierw powinienes zaznajomic sie z rodzajami wiz imigracyjnych, skoro marzy Ci sie emigracja. Ty zaczales od planowania kupna nowego Bentley'a majac puste konto bankowe ;) Poczytaj:

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-imigracyjne.html

Czegos takiego jak zaproszenia juz nie ma. Tzn. nie licza sie/nie maja znaczenia.

Napisano

zaproszenia byly do wizy turystycznych kiedys ,,teraz nie musisz miec takiego zaproszenia aby wize turystyczna dostac

a jak wiadomo na tej wizie pracowac nie mozesz ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...