Skocz do zawartości

Zielona Karta, Pytania

wiater

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

to teraz spytaj sie ludzi co siedza na forach dluzszy czas np kanadyjskich ;)

kiedys pare lat wczesniej wiecepostow bylo tutaj na temat USA a teraz ,zobacz 1 lepsze forum o kanadzie,prawie codziennie padaja pytania o wyjazd,prace oraz zostanie tam a nie w USA ;)

fakt to moze byc chwile i moze nie pokazywac wszystkiego :)

Napisano

sly6

Trzeba trochę uściślić, ja pisałem gdzie najbardziej chcą wyemigrować ludzie z całego świata, z kolei z tego co piszesz domyślam się, że masz na myśli tylko Polaków.

I w jednym i w drugim przypadku pisanie o Kanadzie jest troche komiczne... Z calym szacunkiem dla Kanady, jedyny powod dla ktorego ktos moze chciec tam wyemigrowac zamiast US to ze jest to relatywnie latwiejsze (kwestie takie jak opieka zdrowotna - wiekszosc potencjalnych imigrantow nie ma zielonego pojecia jak to wyglada w US i naiwnie mysli ze jest OK - sie nie licza).

Napisano

Czyli mogę spokojnie ubiegać się o zieloną kartę przez rodzinę i loterie, tak?

Jeśli przez loterię to dopiero mogę zacząć wypełniać wnioski od października?

Napisano

Czyli mogę spokojnie ubiegać się o zieloną kartę przez rodzinę i loterie, tak?

Jeśli przez loterię to dopiero mogę zacząć wypełniać wnioski od października?

Tak, czym wczesniej rodzina wysle petycje tym szybciej (nie znaczy ze szybko) GC dostaniesz. Zgloszenia na loterie sa raz w roku przez mniej wiecej miesiac. I musisz wypelnic wniosek a nie wnioski, wiecej niz jeden Cie zdyskwalifikuje.

Zdjecie ktore jest o 1 dzien ze stare, niestarannie ulozona na nim fryzura badz adres zamieszkania nie w tym formacie co trzeba rowniez Cie zdyskwalifikuje (zart - loteriowcy przejmuja sie najrozniejszymy pierdolami myslac ze maja one jakiekolwiek znaczenie, na szczescie do skladania wnioskow pare miesiecy jeszcze).

Napisano

do tego musisz sie kwalifikowac jak wysylasz zgloszenie a nie jak wygrasz,zostaniesz wylosowany

poczytaj watki o dv 2013,dv 2014 da Ci to poglad jak jest z ta loteria,numerami itd bo narazie to malo wiesz jak widze

co do tej Kanady to nie wykluczone ze jest inny system imigracyjny a jak kiedys byl lepszy tzn nie taki restrykcyjny to kto kiedys patrzyl na Kanade,,w latach 90tych latwiej bylo sie dostac do Kanady,do tego nie bylo takich restrykcji a jednak to USA przodowalo a teraz to Kanada,Australia,Nowa Zelandia ..

do tego w samej Irlandii wizy z IEC-Kanada rozeszly sie w pare dni a tego bylo dobrych pare tys ;)

wiater rozumiem ze Ci sie pdobalo jak siostra okazala sie siostra,szwagier szwagrem a teraz lec sam,do nikogo i radz sobie sam i spotykaj rozne osoby

wtedy ocenisz czy podoba Ci sie USA :) wtedy masz wiekszy,lepszy poglad na to jak sie mieszka,zyje :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...