SuperTraveller Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 Była taka ankieta, która trwała bodajże dwa lata i przepytano kilkaset tysięcy ludzi (z różnych krajów) gdzie chcieliby wyemigrować. Na pierwszym miejscu były Stany. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć tego w necie...
sly6 Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 teraz Kanada jest na tym tzw 1 miejscu co do wyjazdow
kzielu Napisano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2015 teraz Kanada jest na tym tzw 1 miejscu co do wyjazdow Troche wcześnie, 1 kwietnia to jeszcze trochę...
sly6 Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 to teraz spytaj sie ludzi co siedza na forach dluzszy czas np kanadyjskich kiedys pare lat wczesniej wiecepostow bylo tutaj na temat USA a teraz ,zobacz 1 lepsze forum o kanadzie,prawie codziennie padaja pytania o wyjazd,prace oraz zostanie tam a nie w USA fakt to moze byc chwile i moze nie pokazywac wszystkiego
SuperTraveller Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 sly6 Trzeba trochę uściślić, ja pisałem gdzie najbardziej chcą wyemigrować ludzie z całego świata, z kolei z tego co piszesz domyślam się, że masz na myśli tylko Polaków.
kzielu Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 sly6 Trzeba trochę uściślić, ja pisałem gdzie najbardziej chcą wyemigrować ludzie z całego świata, z kolei z tego co piszesz domyślam się, że masz na myśli tylko Polaków. I w jednym i w drugim przypadku pisanie o Kanadzie jest troche komiczne... Z calym szacunkiem dla Kanady, jedyny powod dla ktorego ktos moze chciec tam wyemigrowac zamiast US to ze jest to relatywnie latwiejsze (kwestie takie jak opieka zdrowotna - wiekszosc potencjalnych imigrantow nie ma zielonego pojecia jak to wyglada w US i naiwnie mysli ze jest OK - sie nie licza).
wiater Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Czyli mogę spokojnie ubiegać się o zieloną kartę przez rodzinę i loterie, tak? Jeśli przez loterię to dopiero mogę zacząć wypełniać wnioski od października?
kzielu Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 Czyli mogę spokojnie ubiegać się o zieloną kartę przez rodzinę i loterie, tak? Jeśli przez loterię to dopiero mogę zacząć wypełniać wnioski od października? Tak, czym wczesniej rodzina wysle petycje tym szybciej (nie znaczy ze szybko) GC dostaniesz. Zgloszenia na loterie sa raz w roku przez mniej wiecej miesiac. I musisz wypelnic wniosek a nie wnioski, wiecej niz jeden Cie zdyskwalifikuje. Zdjecie ktore jest o 1 dzien ze stare, niestarannie ulozona na nim fryzura badz adres zamieszkania nie w tym formacie co trzeba rowniez Cie zdyskwalifikuje (zart - loteriowcy przejmuja sie najrozniejszymy pierdolami myslac ze maja one jakiekolwiek znaczenie, na szczescie do skladania wnioskow pare miesiecy jeszcze).
sly6 Napisano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2015 do tego musisz sie kwalifikowac jak wysylasz zgloszenie a nie jak wygrasz,zostaniesz wylosowany poczytaj watki o dv 2013,dv 2014 da Ci to poglad jak jest z ta loteria,numerami itd bo narazie to malo wiesz jak widze co do tej Kanady to nie wykluczone ze jest inny system imigracyjny a jak kiedys byl lepszy tzn nie taki restrykcyjny to kto kiedys patrzyl na Kanade,,w latach 90tych latwiej bylo sie dostac do Kanady,do tego nie bylo takich restrykcji a jednak to USA przodowalo a teraz to Kanada,Australia,Nowa Zelandia .. do tego w samej Irlandii wizy z IEC-Kanada rozeszly sie w pare dni a tego bylo dobrych pare tys wiater rozumiem ze Ci sie pdobalo jak siostra okazala sie siostra,szwagier szwagrem a teraz lec sam,do nikogo i radz sobie sam i spotykaj rozne osoby wtedy ocenisz czy podoba Ci sie USA wtedy masz wiekszy,lepszy poglad na to jak sie mieszka,zyje
wiater Napisano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2015 dzięki za odpowiedź Gdzie znajdę stronę na której dowiem się co potrzebny by starać się o zieloną kartę przez rodzinę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.