stasimon Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2015 Chyba podam hotel i na pytania odpowiem zgodnie z prawda, lece zwiedzac. 2 tyg bo na dluzej nie pozwala mi w pracy. A do zobaczenia jest tam duzo wiec mozna wymieniac
Lx13 Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 Tylko ty ten hotel miej zabukowany, kłamać nie wolno a karane jest banem forever - zgodnie za info ze źródeł www administracji USA.
Sweet Napisano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2015 ja o wize staralam sie rowniez poza PL i nie majac zadnych dowodow na zwiazek z Polska (poza tym ze mieszka tam rodzina) tutaj raczej chodzi o dowod na to ze ma sie powod by wrocic tam skad sie leci, w sensie ze jak zyjesz w UK to wrocisz do UK bo praca, wynajem domu, rachunki, auto itd ja w aplikacji podalam pierwszy lepszy hotel znaleziony w internecie w miescie do ktorego planowalam wyjazd. powiedzialam konsulowi na rozmowie ze jeszcze nic nie mam zaplanowanego ani biletu kupionego, po prostu chce leciec na wakacje na urlop i ze wzgledu na prace decyzje o terminie i miejscu pobytu podjeme w ostatniej chwili. bez problemu dostalam wize na 10 lat. ze soba mialam list z pracy potwierdzajacy zatrudnienie, wyciag z banku (musisz udowodnic ze masz kase by miec za to utrzymac sie podczas pobytu) i wszystko inne potwierdzajace ze wroce skad lece (ubezpieczenia aut, motorow, zdjecie psa, kopie najnowszych rachunkow na moje imie itd...) jedyne o co bylam zapytana na chwile przed rozmowa to by pokazac wyciag z banku, potem podczas rozmowy konsul zerknal na list od pracodawcy (w zasadzie to nie byl list specjalnie napisany przez pracodawce do tych celow - wzielam list wyslany do mnie kiedys tam w przeszlosci, ale gdybym takiego listu nie miala to bym wziela rozliczenie podatkowe za ubiegly rok na przyklad) a ze pracuje zobaczyli by po kopii rachunku bankpowego gdzie widac regularne przelewy od firmy) rozmowa skupila sie na tym dlaczego chce jechac i co chce robic. trwala z 5min moze.
Turystka1 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 Witam, ja również chciała bym prosić o poradę, w zeszłym roku wujek zaprosił mnie do NY, nie przemyślałam sprawy, bo się nastawiłam na wycieczkę i fajną okazję i złożyłam wniosek o wizę turystyczną- niestety otrzymałam odmowę ponieważ nie byłam wiarygodna. Potem jak przemyślałam to tak było, kończyła mi się umowa o pracę, żadnej własności itp bo samochód się chyba nie liczy. W tym roku sytuacja mi się lekko zmieniła, w pracy przedłużyli mi umowę na 4 lata, samochód jak był jak jest, kredytów nie biorę ( z czego osobiście się cieszę, chociaż w tej sytuacji to chyba szkoda) a od babci dostałam działkę z domem. Nie chcę wyjeżdżać na stałe, typowo turystycznie. Myślicie, że jest już sens składać wniosek drugi raz ( minęło z 4 m-ce od odmowy) bo może udało by mi się wybrać na Święta Wielkanocne?
sly6 Napisano 3 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2015 jak pokazac ze ma sie ziemie,domek?nie da sie bez pytania a na sile niczego nie pokazesz bo to moze byc zle odebrane reszta na rozmowie wyjdzie czy dostaniesz wize tym razem czy tez nie
Shaq Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 Podobno zdarzają się w ambasadzie "turyści" pokazujący przez okienko zdjęcia swoich, aut, domów, dzieci etc....
Robert1992 Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 mozna przeciez tez podczas rozmowy zasugerowac ze np ma sie samochód. np ze pracuje to i tu i ze niedawno kupiłem samochód zeby było łatwiej dojezdzac no bo chyba nie ma innego sposobu aby na siłe nie pokazywac ze masz samochod na siebie
KaeR Napisano 8 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2015 mozna przeciez tez podczas rozmowy zasugerowac ze np ma sie samochód. np ze pracuje to i tu i ze niedawno kupiłem samochód zeby było łatwiej dojezdzac no bo chyba nie ma innego sposobu aby na siłe nie pokazywac ze masz samochod na siebie Akurat kwestia zatrudnienia jest w formularzu a samochodem nie zaimponujesz, bo to nie jest towar luksusowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.