Skocz do zawartości

Kilka Pytań Odnosnie Wyjazdu Do Usa I Obywatelstwa.

czarek663

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Na wstępię proszę o przeniesienie mojego tematu do odpowiedniego działu. Naprawdę nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat.

Otóż interesuję sięwyjazdem do USA. Ten wyjazd jest odłożony w czasie, gdyż tego roku wyjeżdzam do londynu na stałe na okres jakiś 5-6 lat. Nastepnie planuję wyjechać do USA.

Pobyt w lądynie, ma służyć wyszlifowaniu jezyka angielskiego, i uzbieraniu pieniędzy.

Teraz moje pytania, w jaki sposób uzyskać wizę, stałą (jeżeli taka istnieje) ? Jak zdobyć obywatelstwo USA? Czy o wize powinienem się ubiegać już teraz ? Co to jest zielona karta ?
Jakiego rodzaju imigrantów , najbardziej potrzebują w usa ?

Napisano

Legalna imigracja na stałe do USA możliwa jest poprzez uzyskanie wizy imigracyjnej przez:

- losowanie zielonych kart (wiz imigracyjnych)

- łączenie rodzin

Lub poprzez uzyskanie wizy pracowniczej, która może mieć dual intent.

Strona ambasady USA:

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-imigracyjne.html

Plus zachęcam do poczytania forum, gdzie aż roi się od informacji :)

Napisano

Zielona karta jest to karta stalego pobytu USA. Mozna ja dostac poprzes sponsorowanie rodzinne,loterie,sponsorowanie pracownicze badz slub z obywatelem USA.

Rzad nie daje Zielonej karty kazdemu kto wjedzie na teren USA.

Obywatelstwo mozesz robic po 5 latach od uzyskania GC,badz po 3 jesli wezmiesz slub z obywatelka.

Mozesz sie starac o wize turystyczna i przyjechac sobie pozwiedzac.

Napisano

Nie ma takiego miasta jak Lądyn, jest Lądek, Lądek Zdrój...

– Ale Londyn – miasto w Anglii.
– To co mi pan nic nie mówi?!
– No mówię pani właśnie.
– To przecież ja muszę pójść i poszukać, zobaczyć gdzie to jest. Cholera jasna...
Napisano
– No mówię pani właśnie.
– To przecież ja muszę pójść i poszukać, zobaczyć gdzie to jest. Cholera jasna...

Klasyka :)

Napisano

– No mówię pani właśnie.

Gęba mnie się zasmiala.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...