diesel95 Napisano 27 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 27 Lutego 2015 Czy na wizie J ? bo chyba o taką muszę się ubiegać będę mógł zdać egzamin na prawo jazdy w stanach? (chodzi mi o motor, bo na samochód juz posiadam)
sly6 Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 mozesz i na samochod zrobic majac do tego numer SSN
diesel95 Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Chwilka, Jestem lekko zmieszany, bo nie wiem o jaką wizę mam się ubiegać?
KaeR Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 mozesz i na samochod zrobic majac do tego numer SSN SSN nie bedzie pewnie potrzebowal. Potrzebuje legalny pobyt, zeby dostac prawko. Szkoly przewaznie wystawiaja listy do DMV plus wlpeka w paszporcie plus DS-2019 czy I-20 w zaleznosci od wizy.
diesel95 Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 WYMIANA STUDENCKA TO WIZA F1 czy J1 ?
diesel95 Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Czyli jezeli przyjade do stanów na wizie J1, to jakie kroki mam wykonać zeby móc podejść do egzaminu na prawo jazdy ? I ile ono bedzie wazne?
KaeR Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Czyli jezeli przyjade do stanów na wizie J1, to jakie kroki mam wykonać zeby móc podejść do egzaminu na prawo jazdy ? I ile ono bedzie wazne? Napisalem Ci. Paszport, wiza, DS i ewentualnie list ze szkoly. Bedzie wazne na czas DS-a. To jest generalna zasada i proponuje spytac w szkole po przylocie i/lub miejscowym DMV.
diesel95 Napisano 1 Marca 2015 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Czy to prawda, ze po zakonczeniu wymiany, nie bede mogl powrocic do USA przez nastepne 2 lata?
KaeR Napisano 1 Marca 2015 Zgłoś Napisano 1 Marca 2015 Czy to prawda, ze po zakonczeniu wymiany, nie bede mogl powrocic do USA przez nastepne 2 lata? Zalezy. Bedziesz mial to zaznaczone w DS i na wizie. Those in J-1 status (and their J-2 dependents) can become subject if any of the following apply to the J-1 program: 1) If the J-1 receives funding from the U.S. government, home government or an international organization to use for the J-1 program. 2) If the J-1 worked or studied in a field that appears on the "skills list." This is a list of fields of specialized knowledge and skills that are needed in the J-1's country of last permanent residence for its development. Canada, Australia and Germany are examples of countries that are not on the list. China, India and South Korea are examples of countries that have many skills on the list. 3) If the J-1 participated in a graduate medical training program in the United States under the sponsorship of the Educational Commission for Foreign Medical Graduates.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.