niewtajemniczona Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Witam wszystkich. Dostałam 10 letnią wize. W wieku 14 lat pojechalam do Usa na 2 miesiace. Pol roku po powrocie do Polski ponownie wyjechałam do Stanow, jednak tym razem zostałam tam nieco ponad rok i uczęszczałam do pierwszej klasy high school. Mając lat 16 wróciłam do Polski (w chwili obecnej mam 23 lata). Byłam wtedy nieletnia i jako dziecko nie mogłam o sobie decydować. Minęło pare lat, teraz jestem dorosła i chciałabym świadomie odwiedzić Stany Zjednoczone. Moje pytanie brzmi czy mam na to szanse zważywszy na to, że będąc dzieckiem przedłużyłam pobyt? Termin 10 letniej wizy jeszcze nie upłynął, ale przypuszczam, ze jest juz nieaktywna poprzez ponad roczny pobyt w Usa. Czy mam szanse na otrzymanie nowej wizy, a dokładniej czy mam zakaz wstępu do Stanow? Bardzo zależy mi na odpowiedziach, za ktore z góry dziękuję. Martwie się tylko czy będę miała problemy z wjazdem do Stanow przez decyzje na ktore jako dziecko nie miałam wpływu.
kzielu Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Zakazu nie masz jako ze bylas niepelnoletnia. Musisz sie starac o nowa wize, o szansach trudno mowic - jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz.
niewtajemniczona Napisano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedź kzielu. W sumie to takie gdybanie, ale czy moje szanse na wjazd do Stanow sa mniejsze, aniżeli osoby która nigdy w USA nie była? Czy mam "czystą kartę"?
sly6 Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Nie masz czystej kartki z tej przyczyny ze sie uczylas i teraz jak zobaczy to kolejny Konsul to nie wiadomo jak nie pojdziesz po wize to sie nie dowiesz. zakazu wjazdu nie masz to jest na plus,do tego pare lat nie bylas po wize oraz nie bylas w USA,,do tego masz dobry plan podrozy,pobytu
kzielu Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedź kzielu. W sumie to takie gdybanie, ale czy moje szanse na wjazd do Stanow sa mniejsze, aniżeli osoby która nigdy w USA nie była? Czy mam "czystą kartę"? Nie masz czystej karty niestety - jak pisze Sly wyżej.
niewtajemniczona Napisano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Ok, rozumiem. Dziękuje Wam. Czeka mnie w takim razie szczera rozmowe z Konsulem, a jak wyjdzie to się okaże. Bardzo bym nie chciała płacić wysokiej ceny za nie swoje błędy. Tak czy inaczej jeszcze raz dziękuje i życzę wszystkiego dobrego
Trumbzgfud Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Najważniejsze to niczego nie owijać w bawełnę na rozmowie. Dobrze przygotować co i jak powiedzieć i w żaden sposób nie kręcić.
sly6 Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 nikt nie chce placic lecz musisz trafic na kogos kto powie OK a to czasami sie zdarza I tak tez idz na rozmowe,nie zawinilas i nie zamierzasz nic robic nielegalnego
jkb Napisano 9 Lutego 2015 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Wiza niewazna, bana za overstay nie masz. Tylko teraz pytanie, czy nigdy podczas pobytu w USA nie podalas, ze jestes obywatelka USA. Bo to Cie dyskwalifikuje z wjazdu do USA dozywotnio.
niewtajemniczona Napisano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2015 Obywatelstwem USA nigdy się nie posługiwałam, bo takowego nie posiadam i nawet nie wiem gdzie miałabym podać taką informacje. Nie mam żadnej przeszlości kryminalnej, w Stanach bylam jedynie dzieckiem uczęszczającym przez jeden rok do szkoły i pracowałam w weekendy w pralni. Na rozmowie z Konsulem mam zamiar powiedzieć prawdę, a czy zaakceptuje moją chęć ponownego pobytu w Stanach to zobaczymy. Kłamać nie chce i nie zamierzam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.