Skocz do zawartości

Kilka Pytań Odnośnie Emigracji Do Usa

Hubson96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a musisz poczytac temat loterii,o co chodzi z numerami,jak jest z sama rozmowa i sa takie przypadki ze ktos wygral i sie rozmyslil ,nie idzie nawet na rozmowe,nie leci

To ze rodzice sie zgodza nie oznacza ze cos bedzie dalej isc ;)

I pamietaj ze chodzi o badania medyczne oraz sprawy sadowe,Policyjne

jesli glowny aplikant nie dostanie wizy na pobyt staly to reszta odejdzie z niczym.Takie sa zasady loterii

I jak widze to pomyliles daty ,co do 18 lat i 21 lat..musisz uwazac na przyszlosc :) bo ktos Cie moze specjalnie wprowadzic w blad i pozniej nie zaczniesz snu o USA czy tez w samym USA,musisz znac dobrze pewne zasady,przepisy :) aby nie dac sie nabrac.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej, Nie wiem gdzie wrzycić tego typu pytanie, więc dałam je tutaj. A mianowicie, czy Ktoś z forumowiczów orientuje się jak to jest z tą kwotą 1000$ bez deklaracji na osobę przy wlocie do USA? Czy to przypada na każdego podróżującego, czy są ograniczenia wiekowe? Czy młodzież w wieku 14 lat , tyle samo może mieć przy sobie, czy tylko dorośli?

Napisano

Hej, Nie wiem gdzie wrzycić tego typu pytanie, więc dałam je tutaj. A mianowicie, czy Ktoś z forumowiczów orientuje się jak to jest z tą kwotą 1000$ bez deklaracji na osobę przy wlocie do USA? Czy to przypada na każdego podróżującego, czy są ograniczenia wiekowe? Czy młodzież w wieku 14 lat , tyle samo może mieć przy sobie, czy tylko dorośli?

Nie tysiąc tylko dziesięć tysięcy. Tyle może mieć przy sobie każda dorosła osoba i nie musi zgłaszać tego a granicy. Dokładnie to $9999. Jeśli $10000 i więcej trzeba to zadeklarowacr przy przyjeździe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...