new-age Napisano 3 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Dzięki. Wcale się tym tak bardzo nie cieszymy, wszystko przewrócone o 180 stopni, jakaś satysfakcja jest, że się udało. Wybieramy się na początku kwietnia do Los Angeles.
now77ak Napisano 3 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 Witam, Mam problem. Jestem na tej stronie https://cgifederal.secure.force.com/applicanthome Uaktualniłem swój profil, ale nie mogę kliknąć w "Dane o dostarczeniu dokumentów". Tak na prawdę, żadna z tych kafelek nie działa:/ Po kliknięciu tylko się podświetla (zaznacza) Mój panel wygląda tak: Też tak macie? Jak wybrać ten sposób dostarczenia paszportu? EDIT: Chyba do tego doszedłem... Trzeba dać "Nowy wniosek/Wyznacz spotkanie", a następnie zaznaczyć "Wybór adresu odbioru dokumentów przy ubieganiu się o wizę imigracyjną", następnie "DV1 - Diversity Immigrant", następnie uzupełnić dane, wydrukować potwierdzenie z którym pójść do ambasady. Tak? Jeszcze pytanie dodatkowe, takie, żeby mieć pewność. Te 24zł płacimy przy odbiorze paszportu, tak?
glimi Napisano 3 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2015 tak. 24zl placisz kurierowi ale mozesz tez odebrac osobiscie z biura TNT a to jest za darmo
obeek23 Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Witam, Wczoraj telefonicznie z konsultantem ambasady ustaliłem sposób odbioru paszportów (3 szt.) za pomocą kuriera, i logując się na https://cgifederal.s...m/applicanthome zmianie uległ tylko szczegół dotyczący rodziny - 2. Z kąd mam wydrukować potwierdzenie wyboru odbioru paszportów??? Pani konsultant podała mi tylko numery które mamy podać przy składaniu dokumentów. chciałem również dopytać czy dziecko które nie ukończyło 1 roku życia musi też być na rozmowie z konsulem???
now77ak Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Może jeszcze ktoś opisać jak jest z tą kontrolą bezpieczeństwa. Bardzo prawdopodobne, że będę musiał być z torbą z laptopem - czy będzie to problem? @obeek23, nie jestem ekspertem ale chyba jest napisane: "wszyscy". Nie wiem, czy jest jakiś wiek który zwalnia z obowiązku stawienia się osobiście.
Joanna30 Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Ludzie często latają z laptopami Trzeba będzie go wyciągnąć z torby i położyć na pasku bagażowym lub włożyć osobno do kontenerka. To dotyczy zresztą całej elektroniki w bagażu podręcznym.
andyopole Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 Teraz juz chca zeby te wszystkie laptoki. ajpady, ajfony, tauczpady I inne ustrojstwo lezalo w "swojej", osobnej skrzynce...
now77ak Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 @Joanna30 moje pytanie dotyczyło kontroli bezpieczeństwa w ambasadzie:) W informacji jest osobny rozdział "kontrola bezpieczeństwa" i żeby nie przynosić zbędnych rzeczy, jedynie teczkę. Kontrolę na lotnisku przechodziłem już wiele razy, mam rozumieć, że w ambasadzie jest taka sama?
andyopole Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 @Joanna30 moje pytanie dotyczyło kontroli bezpieczeństwa w ambasadzie:) W informacji jest osobny rozdział "kontrola bezpieczeństwa" i żeby nie przynosić zbędnych rzeczy, jedynie teczkę. Kontrolę na lotnisku przechodziłem już wiele razy, mam rozumieć, że w ambasadzie jest taka sama? Sorry, nie doczytalem, myslalem ze chodzi o lotnisko. W ambasadzie nie bylem od dawna i nie wiem jak tam teraz jest. Kiedys komorki trzeba bylo zostawiac w samochodzie albo okolicznych sklepach (mieli biznes z tego) teraz ponoc jest na nie polka w wejsciu do ambasady.
now77ak Napisano 4 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2015 albo okolicznych sklepach Słucham? gdzie?! Właśnie chodzi o to, że nie mogę zostawić laptopa "byle gdzie". Teoretycznie miałbym gdzie go zostawić, ale praktycznie cała ta operacja zabrałaby mi z 3h pracy i trochę zachodu, dlatego pytam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.