Skocz do zawartości

Dv-2016 - Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I to i to jest ważne.

Wysłanie DSa w czerwcu niie jest jakimś wielkim opóźnieniem.

Co innego, gdyby go wysłać w listopadzie.

Naprawdę nie panikujcie :)

19xxx to nie jest jakiś bardzo wysoki numer.

Na lipiec w tym roku są numery do 35,700, więc te 19xxx to z palcem w nosie pójdzie ;)

A jeśli już nie będzie wiz, to wzywać na rozmowę nie będą. Bo po co?

• Odpowiedzi 1,3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

1 - Imię i nazwisko pisane z polskimi znakami jeżeli takowe się pojawiają.

5 - Też bym tu dał High School Diploma. Secondary School to raczej angielski brytyjski...

9 - tak samo jak Joanna30, dałbym "yes".

Akurat imię(imiona) i nazwisko wpisujemy bez polskich znaków. jedynie gdzie używamy polskich znaków to w miejscu gdzie jest podane aby imię i nazwisko podać w ojczystym języku.

@Mateusz ale pytania w DS260 i odpowiedzi na nie są takie same jak w DS230 tak więc ten link bardzo może pomóc :)

Napisano

bardzo proszę o poradę jaki zawód mam wybrać dla męża, który jest kierowcą TIR-a, ale ma własną działalność i wykonuje od wielu lat usługe dla jednej firmy

Napisano

Glimi widziałem, że też pytałeś o to w zeszłym roku, ale do teraz nie znalazłem odpowiedzi. Co wpisać w pytaniu o ilość instytucji edukacyjnych jeśli jestem po liceum? Czy mam wpisać 1?

I czy jako dyplom/certyfikat podawałeś maturę? czyli high school diploma

Teoretycznie są to proste pytania, ale ubiegam się o kartę na podstawie 12 letniego programu nauczania, dlatego nie chcę tu popełnić błędu.

Czy tłumaczyliście wszystkie nazwy szkół/instytucji w jakich pracowaliście lub uczyliście się?

Pracowałem w urzędzie ulic i mostów i jakoś nie jestem przekonany czy to tłumaczyć. Studia na jakie aktualnie chodzę mają na stronie podaną angielską wersję nazwy, więc problemu nie było.

Napisano

Ja próbowałem 4 jako podstawówka, gimnazjum, liceum + studia które są w toku i dostałem błąd

wpisałem 3 żeby sprawdzić bez studiów i to samo

Dopiero przeszło przy 1.

Tłumaczyłeś nazwę liceum/technikum?

I co dałeś w pytaniu o szczepienia? Tak, czy Nie i wyjaśnienia, że zrobisz badania i lekarz zaszczepi Cię jeśli coś brakuje.

Napisano

tłumaczyłem.

W tamtym roku wpisanie 4 nie powodowało błędu.

w pytaniu o szczepienie dałem tak bo mam w domu wszystkie kartki kiedy i na co byłem szczepiony.

Napisano

Number of Educational Institutions Attended: - ILE WPISUJEMY PO SKOŃCZONYM LICEUM Z MATURĄ

Jak wpisuję wszystkie (3 lub 4)- podstawówka, gim, liceum i studia które teraz robię to jest błąd

Jedynie przechodziło po wpisaniu 1

Have you ever been issued a U.S. Visa? trg_bk.GIF
Yes No

Co dać jeśli wczoraj przyznano mi wizę, ale nie mam jeszcze paszportu z numerem wizy itd.

tak jak Joanna30 napisała ze wpisujesz wszystkie szkoły, więc jak masz podstawówkę, gimnazjum i liceum i wszystkie je dodałeś przyciskiem ADD to jak dasz 3 instytucje to powinno przejść ,bo twój najwyższy stopień to liceum z maturą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...