renox Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Rozumiem, czyli z najbliższego wyjazdu nici oraz potencjalne problemy w przyszłości - szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałem . To jeszcze pytanie czy kwalifikuje się do sponsorowania rodzinnego ? Najpierw mowisz ze nie masz zamiaru zostac w stanach a teraz pytasz o sponsorowanie rodzinne
olmeca Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 W moim przypadku, po pierwszej odmowie, po miesiącu ponownie starałem się o promesę - inny konsul i nawet się na moich oczach konsultował z tym co dał mi odmowę i ostatecznie się udało. Jak było wiele razy tutaj pisane inna osoba inna decyzja.
Astin Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Najpierw mowisz ze nie masz zamiaru zostac w stanach a teraz pytasz o sponsorowanie rodzinne Bo nie mam , chcę odwiedzić ojca i szukamy ewentualnych alternatyw na dostanie się do USA. Z resztą to tylko pytanie orientacyjne.
Sweet Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 a co wpisales we wniosku wizowym? napisales tam prawde, ze masz tate w US? zgaduje tylko, ale moze tam cos wyszlo podczas rozmowy niezgodnego z tym co bylo na aplikacji o wize a moze konsul mial po prostu taki humor i tyle a czy ktos z forumowiczow wie w ogole o co chodzi z tym placeniem bledow za innych? w sensie gdy np. rodzic jest w US nielegalnie, to jest szansa w ogole dostania wizy, czy z automatu dostaje sie odmowe? wydawaloby sie to i logiczne i niesprawiedliwe jednoczesnie, bo z jakiej racji dzieci mialyby placic za bledy rodzicow, na ktore w ogole nie mialy wplywu. jak to wyglada?
Lx13 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Wyglada to tak ze jak ktoś z rodziny - tu można sie spierać o stopień pokrewieństwa - jest tam nielegalnie lub uzyskał pobyt w sposób średnio legalny to taka osoba staje sie osoba wobec której konsul moze zastosować maksymalne środki podejrzliwosci i wizy odmówić. Tu w grę wchodzi czynnik ludzki. Konsulowie decydują kto dostaje a kto nie i to ich prawo. Natomiast kolega pisze ze chce sie zobaczyć z tata. Powiedz prosze co powstrzymuje tatę przed krótkim wypadem do Polski? Bo jeśli koszt podróży to o sponsorowanie sie nawet nie staraj bo jak ktoś kto nie ma 500$ na bilet moze kogoś utrzymać oraz opłacić podróż? Jak widzicie, prosta logika. Jeśli jednak bardzo chcesz tatę zobaczyć to moze via Kanada? Tata będąc obywatelem moze podjechać a i koszt mniejszy.
sly6 Napisano 20 Maja 2015 Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 sweet wyglada to roznie Nie ma tak dobrze i nie ma tak zle ,,jest szaro w tym temacie,rodzic-dziecko i placenie za czyjes bledy co osoby robia i czasami sie udaje-lecz czasami ze klamia i to sie udaje ,jak zlapia dana osobe na klamstwie to nawet jak Konsul komus uwierzy to jak ma komus dac wize?..dlatego lepiej dostac odmowe za male zwiazki z Polska niz za klamstwo,tak to widze
Astin Napisano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2015 Tak jak pisałem, o sponsorowanie pytałem tylko orientacyjnie . Natomiast mój ojciec faktycznie kogoś poznał i zalegalizował swój "wypad" przy okazji - choć wszyscy wiemy jak to wygląda w oczach Amerykanina . Co do formularza, to pisałem tylko prawdę, nie mam nic do ukrycia. Przeglądałem trochę forum i faktycznie może spróbujemy za 2 tygodnie znowu, co będzie. Byle nie trafił się ten sam konsul . Co do przyjazdu Taty do Polski, właściwie to nic go nie powstrzymuje - choć jeżeli pojawiła się opcja zwiedzenia trochę świata, zobaczenia jak wygląda życie w Ameryce to dlaczego nie? Z resztą tak jak pisałem, sponsorem mojego wyjazdu miał być Ojciec, dlaczego więc miałoby go być nie stać na przyjazd. Jeżeli się nie uda to faktycznie spotkanie z Tatą skończy się tutaj, na miejscu . Ps. Zapomniałem dopisać, @Lx13 - czy mógłbyś rozwinąć kwestię tematu wyjazdu via Kanada? Bo faktycznie ojciec bywa tam conajmniej raz na miesiąc/dwa.
Lx13 Napisano 21 Maja 2015 Zgłoś Napisano 21 Maja 2015 Ja mówiłem o spotkaniu sie z ojcem w Kanadzie skoro ciebie nie chcą do USA wpuścić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.