goralczyszczykiwiecz Napisano 30 Maja 2015 Zgłoś Napisano 30 Maja 2015 Witam W programie Work and Travel uczestniczę po raz drugi, zdecydowałem się wybrać tego samego pracodawcę co pierwszego razu. Pracowałem jak ratownik w south carolina zostałem wyrzucony z pracy z powodu skargi klienta, telefonu do biura po tygodniu pracy. Obecnie sytuacja wygląda tak że znalazłem już pracę jako ratownik w drugiej firmie. Napisałem do mojego sponsora CENETu z opisem mojej sytuacji, dostałem odpowiedź- powrót do domu, nie mogę zmienić pracodawcy. Proszę o pomoc co powinienem zrobić? chce kontynuować program i jednocześnie nie zamykać sobie możliwości ponownego odwiedzenia USA. Nowy pracodawca może potwierdzić moje zatrudnienie. Dodatkowo powód zwolnienia- czy complain jest odpowiednim powodem zwolnienia i powrotu do domu? Pomocy, co robić
sly6 Napisano 30 Maja 2015 Zgłoś Napisano 30 Maja 2015 dogadasz sie z biurem i bedzie ok jak nie to jak Ci napisali,wyjazd z USA,jak zostaniesz to pozniej zamkniesz sobie droge na work i travel,wize turystyczna-studencka ..bedziesz miec trudnosci z dostaniem takich wiz. chyba ze trafisz na Konsul ze da Ci znow szanse,to jest jak z trafieniem 6 w lotka zdarza sie to w malym %.
goralczyszczykiwiecz Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2015 walczę dalej, zmiana pracodawcy jest w regulaminie możliwa. Poprzedni pracodawca mnie straszy tym że nie znajdę pracy w całej south carolinie.
katlia Napisano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2015 No ale chyba masz nowa prace, tak? Wiec po co cie straszy?
goralczyszczykiwiecz Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 Miałem nową pracę ale po telefonie do poprzednią pracodawcy straciłem także i obecną pracę. Łamane są prawa, dzwonie do department i wyjaśniam sytuacje. Chce zostać dalej w usa, szukam pracy
andyopole Napisano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 walczę dalej, zmiana pracodawcy jest w regulaminie możliwa. Poprzedni pracodawca mnie straszy tym że nie znajdę pracy w całej south carolinie. Musiales niezle w tej robocie podpasc....
goralczyszczykiwiecz Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 tak, complain do klienta... rok temu pracowalem caly sezon, nigdy sie nie spoznilem nigdy nie bylo ze mna kłopotow
katlia Napisano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2015 To bylo w zeszlym roku, w tym cos sie stalo. Zycze szczescia w sprawie nowej pracy. Jak widzisz pracownicy na najnizszych szczeblach w tym kraju maja dosyc ciezko i nie moga liczyc ze prawa ich obronia. Dlatego my tu na forum odradzamy kiedy ludzie pisza ze chca pracowac w USA "na lewo." Ty jestes tu legalnie i masz klopoty -- wyobraz sobie jak byloby gdybys na dodatek byl tu nie legalnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.