Skocz do zawartości

Przewożenie Jedzenia Z Polski Do Usa

Anarion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Andyopole w Sumie masz rację, może i przepisowo nie można Ale wiozlam to i owo i dolecialo wszystko nienaruszone. Także spryt pakujacego ma tu duże znaczenie, najwyżej tsa wyrzuci.

Kumpela przyleciała do mnie i miała w podręcznym kielbe wędzoną, nikt jej nie zabrał:P

Napisano

TSA to Ty nawet nie zobaczysz przy przylocie. CBP wyrzuci i jeszcze dostaniesz kare finansowa i agricultural violation :)

• 5 tygodni później...
  • 3 miesiące później...
Napisano

Wyrzucają. Psy spuszczają przy odbieraniu bagażu. Przy mnie laska musiała tłumaczyć, że to tylko kaszka dla dziecka i ona nie może mieć innej. Paranoja. Całą resztę jej wyrzucili.

• 1 miesiąc później...
Napisano

To w końcu jak jest z tym jedzeniem...bo co strona i forum to każdy inaczej pisze.

Z doświadczenia wiem, że moja mama woziła do USA grzyby w słoikach, czy wegorza również w słoiku. Teraz zastanawiam sie, czy rzeczywiście można to wwozić legalnie, czy też miała ona duożo szczescia. Oczywiscie było to jakies 5 lat temu i mogło sie cos do tej pory zmienic, dlatego pisze zeby sie dowiedziec od was jak to naprawde z tym jest.

Jeszcze jakie konsekwencje mozna poniesc jezeli mam załóżmy dwa słoiki grzybów, czy mogą mnie zawrócić do Polski?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...