Skocz do zawartości

Rozmowa Z Konsulem.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziekuje za odp. Mam jeszcze jedno pytanie. Jestem z moja dziewczyna po rozmowie i nam niestety odrzucili wniosek :( Chcemy sprobowac drugi raz, bo nie ograniczen czasowych. Myslicie ze sa szanse jak odrazu podejdziemy drugi raz?

Napisano

Dziekuje za odp. Mam jeszcze jedno pytanie. Jestem z moja dziewczyna po rozmowie i nam niestety odrzucili wniosek :( Chcemy sprobowac drugi raz, bo nie ograniczen czasowych. Myslicie ze sa szanse jak odrazu podejdziemy drugi raz?

Szanse sa praktycznie 100%-we - na kolejna odmowe.

Napisano

Tak jak poprzednio 50% na to ze się uda lub zostanie znów odrzucony. Inny konsul może i inna decyzja, ale licz się z pytaniem co się zmieniło, że aplikujecie ponownie. Pewnie dostaliście odmowę za mały związek z krajem.

Napisano

A powiedzcie mi jeszcze taka rzecz. Bo slyszalem ze latwiej dostac wize w Krakowie i tam chce probowac, ale tez nie wiem czy poprostu jak jestem z Poznania to musze w Warszawie czy to nie ma znaczenia?

Napisano

a ja slyszalem i to dobrych pare lat ze to Krakow jest zly a za to Warszawa :) ok

Nie ma teraz znaczenia czy idziesz do Krakowa,Warszawy

a ma znaczenie dlaczego teraz Krakow-nikt Cie takiego pytania nie zada lecz to moze dac do myslenia

po co lecisz,jaki powod byl ze wizy nie otrzymales oraz czy to co piszesz,mowisz zgadza sie z tym co teraz napisales,bedziesz mowic :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie. Powiedzcie mi taka rzecz. Bo znajoma leci 9 lipca, a 12 lipca konczy sie jej waznosc wizy. A miala na 10 lat i latala do NY do syna i wracala w terminie. I pytanie czy jak jej sie konczy wiza, bedzie w NY ponad miesiac, bo jej syn ma slub w sierpniu to moga jej nie wpuscic?

Napisano

Witam ponownie. Powiedzcie mi taka rzecz. Bo znajoma leci 9 lipca, a 12 lipca konczy sie jej waznosc wizy. A miala na 10 lat i latala do NY do syna i wracala w terminie. I pytanie czy jak jej sie konczy wiza, bedzie w NY ponad miesiac, bo jej syn ma slub w sierpniu to moga jej nie wpuscic?

To jest wiza wjazdowa, wiec ja wpuszcza. Liczy sie dlugosc pobytu wbita na wjezdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...