Skocz do zawartości

Odmowa Wizy Z Paragrafu 221

paragraf 221

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam dostałam odowę wizy z paragrafu 221, na Niemiecki paszport, co oznacza , że muszę czekać, tylko nikt nie powiedział jak długo, a chciałam lecieć na wakacjach, na urlop. Czy ktos wie jak długo trwa procedura oczekiwania na decyzję?

Napisano

Witam dostałam odowę wizy z paragrafu 221, na Niemiecki paszport, co oznacza , że muszę czekać, tylko nikt nie powiedział jak długo, a chciałam lecieć na wakacjach, na urlop. Czy ktos wie jak długo trwa procedura oczekiwania na decyzję?

Na jaką decyzję ? W przypadku turystycznej nie ma żadnych decyzji, jest denial i koniec - chyba że faktycznie masz admin processing.

Link poniżej odnosi się do wiz imigracyjnych.

Napisano

Kazali mi czekać na decyzję w sprawie wizy, ktora ma przyjść na maila, a w piśmie, które mi dała jest napisane ,że w dniu dzisiejszym nie przyznano mi wizy zgodnie z paragrafem 221 i mogą to uchylic po dostarczeniu odpowiednich dokumentów. Babka w okienku powiedziała, że nie jest to tak, że tej wizy nie dostaje, ale oni mają problem z systemem i jak go rozwiążą to wszystko sprawdzą i żadnych dokumentów nie zażądała. Już sama nie wiem czy mam sie jeszcze łudzić, czy to tylko takie odwlekanie, a paszport został w ambasadzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...