Nigella Napisano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2015 No i huragan na nas idzie Ciekawe czy naprawde uderzy, czy skonczy sie jak zwykle - na panice.
karolamo Napisano 31 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2015 Nigella, skończyło się na panice. Chociaż ma mocno padać. Na razie u nas piękne słoneczko i bardzo spokojnie.
mi0706 Napisano 1 Września 2015 Zgłoś Napisano 1 Września 2015 Witam i pozdrawiam wszystkich Florydczyków. My okupujemy WEST PALM BEACH. Zapraszamy do nas!
Immigrant Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 czesc, wszyscy moi hiszpanscy znajomi latakja na Floryde wlasnie z powodu obowiazujacego jezyka hiszpanskiego. Zastanawiam sie czy po wielkim dolku 2008 polepszyla sie dostepnosc pracy na Florydzie..
mi0706 Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 Ja już od kolejnej osoby słyszę, że nie mogą znaleźć porządnego człowieka do pracy (mówię o branży budowlanej).
Magdalena S Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 Wydaje mi się że w większych ośrodkach (ja mam jakieś pojęcia o Tampa Bay Area) problem z pracą jest na przeciętnym poziomie. W mojej branży (finanse) jest masa ogłoszeń o pracę, można przebierać i wybierać.
Immigrant Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 Dziekuje za odpowiedzi. Tak sie zastanawiamy nad zmiana miejsca do zycia za kazdym razem gdy rozpoczyna sie loteria wizowa Szkoda ze nie jest mozliwa homologacja europejskiego dyplomu lekarza w US.ani dyplomu ukonczenia prawa, bo moze moglibysmy wystartowac w loterii i liczyc na szczescie... moze macie jakies sugestie
mi0706 Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 Lekarz na Fl będzie miał raj z pracą. Tu szpitali i tego typu miejsc jest więcej niż sklepów;)
katlia Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 Tylko tego lekarza czeka drogie, trudne i czasochlonne robienie tu licensji. Co nie znaczy ze nie mozna. Ale do latwych spraw to nie nalezy. https://www.ama-assn.org/ama/pub/about-ama/our-people/member-groups-sections/international-medical-graduates/practicing-medicine.page?
Magdalena S Napisano 20 Października 2015 Zgłoś Napisano 20 Października 2015 znajomy robi jakąś niesamowita specjalizacje pielęgniarską. Na razie ma dług bardzo duży, ale przyszłe zarobki mogą oscylować w wysokości >150k rocznie. Kredyt spłaci w mniej niż 3-4 lata.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.