sloneczko85 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Moj tata po raz pierwszy leci do USA i prawie nie mowi po angielsku. Jakie pytania sa najczesciej zadawane przez oficera imigracyjnego? Chcialabym przygotowac liste pytan i odpowiedzi. Z gory dzieki!!!
pelasia Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Jak moja mama przylatuje do mnie, to jej pisze kartke, ktora informuje do kogo leci, pod jakim adresem sie zatrzyma, na jak dlugo przylatuje, na kiedy ma wykupiony bilet powrotny i ogolnie co mamy w planie zwiedzic. Nigdy nie miala problemu i o nic jej nie pytali. Czytali kartke i zyczyli milego pobytu.
Paulina_89 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Podobnie bylo w przypadku moich rodzicow. Napisalam im co maja napisac na swojej kartce i ta kartke podali komu trzeba Byla tam informacja o tym do kogo, po co, na jak dlugo i moj numer telefonu (bo przylecieli do mnie).
sly6 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 lepiej miec taka kartke niz mowic o pytaniach i odpowiedziach bo moze cos oficer dopowiedziec i odpowiedz moze byc niepelna lista pytan jest duza,niby powtarzaja sie takie same lecz od urzednika imigracyjnego zalezy co dopowie
Lx13 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Potwierdzam obiema rekami kartka z podstawowymi info: do kogo, adres, telefon, data powrotu zgodna z biletem, telefon kontaktowy do osoby np czekającej w hali przylotów. Podejść, podać bez słowa i z uśmiechem.
sloneczko85 Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2015 Dzieki!!!! A trzeba pisac co sie bedzie zwiedziac? Moj tata przylatuje zeby zobaczyc wnuka no i troche pozwiedziac okolice. A czy ja powinnam takze napiac jakis list/zaproszenie?
sly6 Napisano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2015 sama tak kartka wystarczy bez zaproszenia chcesz mu pokazac okolice i nie pisz ze Twoj tata bedzie sie zajmowac wnukiem,czasami zle to jest widziane.
Lx13 Napisano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2015 Dokładnie jak pisze sly. Tata was odwiedza i "some sightseeing" ale tego tez bym nie pisał bo otwiera sie furtka do kolejnych pytań a chodzi o to żeby ich najlepiej wogole nie było
sloneczko85 Napisano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 3 Września 2015 A czy powinienem napisac, ze moj tata nie ma zamiaru pracowac w USA i ze jedzie tylko odwiedzic rodzine i zwiedzic kraj?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.