grusza Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Wyjaśnijcie mi dlaczego moja mama nie otrzymała wizy. Miała jechać na dwa miesiące do przyjaciółki [która jest też daleką kuzynką], a tu koleś jej prawie od razu mówi, że NIE, bo nie! Jak to jest możliwe? Przecież nie jedzie do pracy, ma dom, pracę w Polsce, samochód, dwoje dzieci! To jest poważne? Przecież cholerne 600 zł piechotą nie chodzi... I co, mama nie ma związków z nikim w Polsce, bo jest po rozwodzie? Żałosne. Co ma teraz robić? Nawet jeśli będzie mieć pieniądze na kolejne próby to przecież ludzie, jeszcze bilet kosztuje, tak samo jedzenie na wyjeździe. Dlatego mam pytanie, co mama zrobiła źle według jaśnie panów w konsulacie. Czy można się od tego odwołać?
Joanna30 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Nie można się odwołać. A kuzynka na jakiej zasadzie wyjechała? Czy mamę pytano o jakiś plan zwiedzania, czy coś? Czy ktoś z Waszej rodziny (rodzice, rodzeństwo, ex-małżonek, dzieci) wyejechał do Stanów?
grusza Napisano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Dostała zieloną kartę, jest tam już 13 lat - ma męża [Polaka, też ma zieloną kartę] i dwójkę dzieci. Nie pytano o plan zwiedzania, koleś przerwał jej w pół słowa... Nie, nikt inny.
sly6 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 znaczenie ma ile ma lat,z jakiego miejsca leci i do jakiego,czasami bywa tak ze sie placi za bledy czyjes niz za swoje i tego nie przeskoczysz a pisanie-mowienie ze ktos ma dzieci-dom -samochod to dla Konsula prawie nic nie znaczy,troche osob nie wrocilo z USA na czas a mieli-maja dzieci,dom,samochod .I tez Ich cos trzymalo. Nie ma takiego czegos jak odwolanie.
Lx13 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 A powiedz mi, w jakiej to pracy dostaniesz 2 miesiące urlopu? Wy sie lepiej cieszcie ze nie przyłapali was na kłamaniu bo wtedy ban na lata.
grusza Napisano 31 Lipca 2015 Autor Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Ma 46 lat i nikt inny z rodziny nie był USA więc nie ma za czyje błędy płacić. W normalnej? Mama ma w pracy umowę na stałe i może wziąć urlop bezpłatny, rozmawiała już o tym z kierownikiem. Ha, ten jej życzył udanego zwiedzania. I po zwiedzaniu...
sly6 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 a co Twoja mama powiedziala-a co miala napisane w ds 160?,ze leci do Kuzynki czy tez przyjaciolki?
sly6 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 nie musi Twoja mama placic za bledy rodziny,moze placic za kogos kto byl w podobnej sytuacji ,polecial i nie wrocil .
adam2008 Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Mozna sie odwolac skladajac nowy wniosek ale chyba w innej ambasadzie natomiast trzeba pamietac ze ci ludzie w ambasadzie to nie przyjaciele.
KaeR Napisano 31 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2015 Mozna sie odwolac skladajac nowy wniosek ale chyba w innej ambasadzie natomiast trzeba pamietac ze ci ludzie w ambasadzie to nie przyjaciele. W innej ambasadzie? To chyba w innym kraju bo w Polsce jest tylko jedna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.