Skocz do zawartości

Do Chicago W Czarno

zaki1121

Rekomendowane odpowiedzi

Gość aneska22
Napisano

Co za genialny pomysł na życie :P I jak łatwo to wszystko wygląda! Nic tylko wyjeżdżać i sobie nielegalnie żyć. / sarkazm

Zgadzam się ;p jakie to wszystko banalne..

• 3 miesiące później...

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Dam ci lepszy pomysl.

Nie wiem jak wyglada sytuacja uzyskania obywatelstwa angielskiego ale jesli jest taka jak z amerykanskim i mozesz zachowac polskie to staraj sie o to. Bedac angolem dostaniesz o wiele latwiej wize (o ile wogole bedziesz potrzebowal) normalnej pracy w usa. Jesli uzyskujac obywatelstwo angielskie musisz sie zrzekac polskiego moja porada jest nieaktualna gdyz nie wspieram osob nie chcacych byc Poalakami pomimo iz sie nimi urodzili.

Napisano

Bedac angolem dostaniesz o wiele latwiej wize (o ile wogole bedziesz potrzebowal) normalnej pracy w usa.

Możesz zdradzić, w jaki sposób Anglicy łatwiej mogą dostać wizę do pracy w USA?

I skąd to podejrzenie, że mogą jej w ogóle nie potrzebować?

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam wkoncu nadeszla chwila kiedy moge sie przeprowadzic do usa w ciemno przygotowywalem sie na ta chwile az 2 lata.

Mam na swoim dolarowym koncie 18,000$ w razie potrzeby albo problemow rodzina moze mi przelac dodatkowo 5,000$

to powinno w 100% wystarczyc.

Postaram sie opisac wam mniej wiecej krok po kroku co zamierzam zrobic po przylocie do Chicago ale najpierw chcialbym

powiedziec cos o sobie. mam 20 lat mieszkam i pracuje obecnie w Londynie znam jezyk Angielski b.dobrze

decyzje o wyjezdzie podjolem okolo 3-4 lat temu poniewaz jestem juz znudzony zyciem w europie szczegolnie w tym ochydnym miastem Londyn

jestem mlody chce sprobowac czegos nowego w zyciu...

Wiec zacznijmy Chicago -

Odrazu po przylocie zamierzam wynajac pokoj w hotelu z internetem w okolicach Belmont.

Poszukac jakiegos normalnego pokoju w internecie polishinfo.us (na poczatek) takze okolice Belmont

sa dosyc tanie nawet po 400-600$ miesiecznie.

Chcialbym takze wyrobic jak najszybciej numer ITIN ktory moze wyrobic kazd legalny czy nielegalny

dzieki numerowi ITIN bede mogl otworzyc konto w banku

Puzniej chcialbym sie zapisac do szkoly jezykowej i zmienic status wizy z turystycznej na studencka mam juz jedná na oku

jest dosc tania i pomaga zalatwic wize

Puzniej to juz na spokojnie bede szukac pracy oczywiscie nie bedzie to wymarzona praca i legalna ale kazdy od czegos zaczynal

na poczatku jakies part-time sprzatania wieczorami w wakacje moge sie zajac budowlanka jako pomocnik

Po roku zrobie sobie prowo jazdy i kupie auto, nowe prawo zezwala na zrobienie prawo jazdow nawet nielegalnym jezeli

moga udowodnic ze mieszkaja ponad rok w stanie illinois

http://www.glasgowbeattieolsson.com/articles/illinois-prepares-to-issue-driver-s-licenses-to-undocumented-immigrants

Takze mysle nad Los Angeles tez nie bylo by problemu z prawkiem albo z mieszkaniem ale trudniej z praca

Puzniej tylko czekac az nadarzy sie okazja na legalizacje pobytu kto wie moze zapoznam jakas Amerykanke ;)

pozdrawiam

Weź ty się w głowe stuknij.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...