wojtekbp Napisano 4 Września 2015 Zgłoś Napisano 4 Września 2015 No to dostałeś punkty karne za wygląd. ...albo jak odpowiadał to patrzył na swoje buty zamiast na konsula
Magnum Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Z tego, co można wyczytać na forach imigracyjnych, to ta decyzja jest podjęta w zasadzie przed twoją wizytą w konsulacie, więc za wygląd raczej nie
KaeR Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Z tego, co można wyczytać na forach imigracyjnych, to ta decyzja jest podjęta w zasadzie przed twoją wizytą w konsulacie, więc za wygląd raczej nie Jakieś dowody na poparcie tej tezy?
Kamko Napisano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Jesli nawet decyzja podejmowana jest przed wizytą to chciałbym znac twardy powód odmowy oraz mieć szanse na tłumaczenie. Konsul po prostu powiedział ze nie ma pewności ze wrócę do kraju. A mnie zamurowało bo nawet przez myśl mi to nie przeszło. Chciałbym zobaczyć swoją minę po usłyszeniu tej ciekawej tezy.
Lx13 Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 A gdzie pracujesz? Ile masz lat? Z jakiego rejonu polski? I na koniec, masz tam kogoś z rodziny? Aha i co chciałeś zwiedzić w tym USA i czy wyjeżdżałeś juz z polski?
Magda10 Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Nikt nie zgadnie powodu odmowy. Szkoda czasu na gdybanie. Decyzja zapadła.
Kamko Napisano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2015 ~30 lat , południe Polski, praca w usługach, żadnej rodziny w USA. Jeździłem do tej pory po Europie. W planie była podróż z północy USA do Nowego Jorku i na Florydę. Konsul nawet nie był zainteresowany moimi planami turystycznymi. Zapytał tylko dokąd lecę a nie dał możliwości opowiedzieć dalej. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Trzeba spróbować ponownie.
glimi Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Powód odmowy już dostałeś jest nim "brak silnych związków z krajem". Konsul nie ma obowiązku wyjaśniać dokładnie co miał przez to na myśli.
Kamko Napisano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Być moze ale bezpodstawne podejrzewanie mnie o zostanie w USA bez twardych dowodów nie świadczy za dobrze o nim
glimi Napisano 5 Września 2015 Zgłoś Napisano 5 Września 2015 Coś musiałeś zrobić że podjął taką a nie inną decyzje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.