mobajl Napisano 16 Września 2015 Zgłoś Napisano 16 Września 2015 witam, jutro mam rozmowe w konsulacie w krakowie, wniosek DS-160 wypełniłem ale wydaje mi sie ze popełniłem błąd, Jestem studentem na trzecim roku ale w pytaniu : Q: Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? 'Czy uczęszczałeś do szkół/uczelni średnich lub wyższych?' wpisałem tylko Liceum ogólnokształcace od roku 2008-2011, studiów tutaj nie wpisywałem natomiast, o studiach napisałem w sekcji: Present Work/Education/Training Information w pytaniu: Primary Occupation, wybrałem "student" i dalej wypełniłem dane uczelni, i w pytaniu: "Briefly describe your duties" napisałem : I'm student of... My specialization is... (i tylko tyle) czy to wystarczy? Boje sie teraz, ze skoro w tym pytaniu czy uczeszczalem do szkół/uczelni, napisalem tylko o liceum a nie napisal o studiach prosze doradzcie mi bo sie teraz zestresowałem . Dodam, ze nie ma we wniosku nigdzie informacji ze jestem na trzecim roku panika mnie ogarania... czy mozna jeszcze zmienic wniosek jak mam wyslany zatwierdzony i opłacony?? prosze o szybka odpowiedz. dzieki:)
Joanna30 Napisano 16 Września 2015 Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Pytanie jest: czy uczęszczałeś, a nie czy uczęszczasz. Czyli o czas przeszły. Przynajmniej ja tak to rozumiem A Ty uczęszczasz teraz, czyli - według mnie - wszystko jest okay.
mobajl Napisano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Pytanie jest: czy uczęszczałeś, a nie czy uczęszczasz. Czyli o czas przeszły. Przynajmniej ja tak to rozumiem A Ty uczęszczasz teraz, czyli - według mnie - wszystko jest okay. no niby tak ale, tutaj na forum był podobny wątek i ktoś inaczej odpowiedział na to pytanie w wątku: http://forum.usa.info.pl/topic/20137-pytanie-have-you-attended-any-educational-institutions-at-a-secondary-level-or-above/ dokładnie odpowiedz uzytkownika: "katlia" dzieki
Lx13 Napisano 16 Września 2015 Zgłoś Napisano 16 Września 2015 Na rozmowie konsul pewnie sie spyta co robisz i mówisz ze student i pokazujesz legitymacje. Nie stresuj sie.
jannapa Napisano 16 Września 2015 Zgłoś Napisano 16 Września 2015 mysle, ze na wyrost sie przejmujesz. choc pytanie jest zadane tak, ze jesli aktualnie jestes uczniem/studentem, to aktualna uczelnie powinienes tez umiescic. tylko nie moge sobie wybrazic, zeby ktos z tego zrobil wielki problem, wiec glowa do gory - toz to nie jest przeklamanie w stylu - matka z ojcem na nielegalu, ale ty twierdzisz, ze nie masz zadnej rodziny. na usprawiedliwienie: polacy maja straszne problemy z rozroznianiem czasu past i perfect, wiec glowa do gory!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.