Skocz do zawartości

Praca Wakacyjna W Usa?

Moiki95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , jestem nowy na forum i chciałbym zadać wam kilka pytań , a więc. W maju - czerwcu chciałbym wylecieć do USA i podjąć tam pracę na wakacje , nawet troszkę dłużej , zobaczyć jak się tam żyje itd , i może w przyszłości nawet tam zamieszkać . Moje pytanie brzmi czy jest możliwość podjęcia pracy na taki okres ? . Mam wujka w Chicago który chętnie by mi pomógł ( kiedyś sam zaproponował bym przyleciał , ale ja jeszcze nie chciałem . Spytacie czemu z nim nie rozmawiam o tym , ponieważ chciałbym też zaciągnąć opinie innych . Dodam że w Polsce pracuję w rodzinnej firmie która dopiero co się rozwija , uczę się zaocznie w liceum , mam skończoną szkołę zawodową, i mam zamiar pójść do szkoły językowej , gdyż z moim angielskim nie jest najlepiej , a wiadomo z językiem będzie łato . Możecie również zapytać dlaczego w innym kraju nie chcę pracować , po prostu Ameryka mi odpowiada najbardziej i nic tego nie zmieni, i nawet być może wujek załatwi mi pracę , ale jeszcze jest czas , co o tym wszystkim sądzicie ?. Jeżeli napisałem w złym dziale bardzo przepraszam, pozdrawiam .

Napisano

Myslimy ze zupelnie nic nie wiesz o wymagania dotyczacych pracy dla przyjezdnych i ze na legalna prace / imigracje nie masz zadnych szans. To ze Ci wujek da prace to nie jest istotne, spytaj sie go czy razem z tym bedzie pozwalajaca na prace wiza...

Napisano

loteria odpada bo nie masz sredniego

h1b odpada bo nawet nie chce mi sie tlumaczyc ale nie masz zadnej szansy

mozesz pojechac do wujka na turystycznej i za twoja prace bedzie ci dawal na lizaki, to chyba tyle w kwestii twojej pracy tam

Napisano

To w koncu chcialbys zobaczyc jak tam sie zyje czy Ameryka odpowiada Ci najbardziej?

Jak chcialbys popracowac w lato to mozesz ewentualnie isc sobie na studia w przyszlosci i jechac na jakiegos work travela.

Napisano

Do USA nie da się ot tak wyjechać legalnie popracować, jak to ma miejsce w krajach UE. Do tego trzeba mieć odpowiednią wizę.

Jeśli chcesz jechać i pracować nielegalnie, to nie oczekuj porad na forum, jak to zrobić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...