anurga Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Witam Ostatnio leciałam do Stanów trzy lata temu, więc nie pamiętam już, jak to było Teraz wylatuję 23.12 - Z Wawy do Monachium, potem do Newark. Najpierw Lufthansa, potem United. Mam w związku z tym kilka pytań. Rozumiem, że w Wawie odprawiam się przy automacie (O litości! Nie znam się, nie umiem...), ale potem idę gdzie? Nadać bagaż czy jeszcze jakieś okienko? Jest to okres przedświąteczny i duży ruch. Słyszałam ponadto, że w United mogą być jakieś atrakcje w sensie brak miejsca w samolocie. Co w takiej sytuacji robić? Nie mówię płynnie po angielsku, więc każda taka sytuacja mnie stresuje.. Będę wdzięczna za informacje.
kzielu Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Nikt Cie do odprawy w automacie nie zmusi. Dalej nadac bagaz, dalej security i do gate'u. Overbooking zdarza sie wszedzie, jezeli Cie nie zabiora to musza Ci zapewnic alternatywny lot i pewnie jako ze to w EU bedzie Ci sie nalezac kompensacja.
andyopole Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 W WAWIE każdy MUSI się odprawić w kiosku (pomagają). A potem przy check-in można wszystko zmienić.
kzielu Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 W WAWIE każdy MUSI się odprawić w kiosku (pomagają). A potem przy check-in można wszystko zmienić. W ktorej linii ? Bo na pewno nie KL/AF...
andyopole Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 W ktorej linii ? Bo na pewno nie KL/AF... Wlasnie ostatnio najczesciej latam z WAWy KLM-DL... Nawet teraz, na swieta, tez lece z nimi... sprawdze, moze sie cos zmienilo. W 2014 roku w tych kioskach nie bylo polskiego jezyka. W tym roku juz byl.
kzielu Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Nic się zmieniło , ja latam kilka razy rocznie i wyłącznie KL/AF (a konkretnie DL) i nigdy się w kiosku nie odprawialem - przez ostatnie 15 lat
kig Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 W WAWIE każdy MUSI się odprawić w kiosku (pomagają). A potem przy check-in można wszystko zmienić. andyopole, oswiec mnie o co chodzi z tymi automatami??? Bo moja mama leci z Wwy Lufthansa do Frankfurtu a potem United do D.C., czy ona tez musi sie odprawiac w jakims automacie??? Czy to tylko jakies konkretne linie?? Bo sam lot to juz stres wystarczajacy dla niej, przesiadka to nawet nie wspomne, a jak jej jeszcze z jakims automatem przyjdzie sie odprawiac to juz w ogole chyba sie pop lacze (nie mowi po ang wogole!).
anurga Napisano 23 Listopada 2015 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Dzięki za informacje No własnie z tego, co pamiętam, zmusili mnie do automatu. Tylko że wtedy to była nowość na lotnisku i miły pan z obsługi stał przy automatach i tłumaczył jak krowie na rowie Teraz liczę już na własne siły.
andyopole Napisano 23 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2015 Juz na wszystkich lotniskach, nie tylko w WAWie sa automaty do samodzielnej odprawy check-in. Na swiecie odprawa w "kiosku" wystarcza a w WAWie w ubieglym roku ustawilem sie w kolejce do odprawy. Zostalem z kolejki wygnany do kiosku zeby zrobic odprawe samodzielnie a po tym procesie zostalem w ponownie ustawiony w kolejce do tradycyjnej odprawy. Tam, korzystajac z okazji zmienilem sobie nr siedzenia na takie, ktore mnie bardziej odpowiadalo a takze pani z obslugi zaproponowala mi ze wezmie pod poklad moj podreczny. Odpowiadalo mnie takie rozwiazanie i dalej paradowalem po lotniskach z torba na laptopa, juz bez zadnych extra bagazy.
glimi Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 W United trzeba sie odprawic w automacie(przynajmniej w locie z Seattle do Chicago musialem), co do Lufthansy jakos nikt nigdy mnie nie zmuszal do odprawy(sam to robilem w domu i na lotnisko jechalem juz z wydrukowanymi kartami pokladowymi) Jak masz przesiadke na United to juz w Monachium przejdziesz wstepna odprawe gdzie, na ile i po co lecisz, a przynajmniej tak ja kiedys mialem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.