andyopole Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Takie kontrole bezpieczeństwa są przed wszystkimi lotami do USA. Ostatnio we FRANKFURCIE do SFA przepytywala mnie pani o urodzie hawajskiej z angielskim jeszcze słabszym niż mój. Była tak przejęta rolą że nawet nie sprawdziła czy mam GC.
glimi Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Mnie lecac Lufthansa(cala trasa) oprcz sprawdzania tego czy mam wize ani razu nie przepytywali
pelasia Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Mnie kiedyś w Monachium przepuścili przez wszystkie kontrole bez sprawdzania niczego oprócz nazwiska w paszporcie, a pozniej szukali mnie w samolocie i spisywali dane z GC na szybcika. Jak widac każdemu sie moze zdarzyć
glimi Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 Najmilejsze co wspominam latajac Lufthansa to zlozenie zyczeni przez szefowa stewardess bo akurat lecialem w dniu urodzin
Magdalena S Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2015 W WAWIE każdy MUSI się odprawić w kiosku (pomagają). A potem przy check-in można wszystko zmienić. Leciałam Lufthansą w wwa do frankfurtu/tampy w zeszłym tygodniu, nikt nie zmuszał mnie do odprawy w kiosku. Standardowo odprawiłam się w domu dzień wcześniej (odprawa online jest dostępna 24 h przed odlotem), na lotnisku przy okienku oddałam bagaż i przedrukowali mi kartę (zawsze o to proszę, wolę te wydruki niz zwykle z domowej drukarki). easy peasy Jeśli chodzi o kontrole bezpieczeństwa, to mimo że leciałam zaraz po wydarzeniach w Paryżu, nie odczułam wzmożonych działań. Z tego co się wczoraj dowiedziałam, to część osób w US boi się że przez cały okres pomiędzy świętem dziękczynienia - nowym rokiem są wyższe szanse na zamachy (duże zgromadzenia ludzi etc), więc możliwe że na dużych lotniskach (tampa takim nie jest) będzie ostrzejsza kontrola. Ale jak się nie wiezie nic dziwnego/zabronionego - nie powinno byc problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.