Skocz do zawartości

3 Miesiace W Usa A Zielona Karta Nie Przychodzi

Yaro87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Minelo 3 miesiace od mojego przylotu do USA, przyznano mi SS numer ale niestety nadal czekam na Zielona karte (z loterii wizowej) Oplata imigracyjna zostala uiszczona z dniem wylotu. Co dalej robic? Ktos mial podobna sytuacje?

Napisano

@Gucio, no tak - tylko, że przez 1,5 roku prawdopodobieństwo zmiany adresu jest bliskie 100%.

btw. A na jakiej zasadzie wróci do USA, jeżeli wyjedzie przed otrzymaniem GC? Ta wiza "na start" traci przecież ważność pół roku po badaniach.

Napisano

Pieczatke dostaje sie na Imigration na lotnisku wiec GC jest tylko nie "plastikowa". Ja musialem isc do imigration po roku i wbili mi nastepna pieczatke. Nastepnie mily starszy pan powiedzial ze cos to dlugo czekam i on sie temu przygladnie blizej. Za jakies 3-4 tygodnie dostalem infromacje poczta ze aby potwierdzic home address i ze plastikowa GC przyjdzie za 90-180 dni. No i przyszla.

> "tylko, że przez 1,5 roku prawdopodobieństwo zmiany adresu jest bliskie 100%."

I tak i nie. Ja mieszkalem pod pierwszym adresem 2 lata a pod nastepnym 5 lat (kupilismy dom). Jak sie zmienia adres to w Twojej gesti jest poinformaowanie imigration o zmianie adresu. Jest na to specjalna forma, juz nie pamietam jaki numer.

Napisano

Wypelnialam ostatnio cos do USCIS i bylo tam napisane, ze jak zmieniasz adres to w ciagu 10 dni masz USCIS poinformowac o tymze fakcie. ;)

Napisano

Tak wiem, każdy na zielonej karcie musi informować o swoim "płożeniu":) Nie zdawałem sobie sprawy, że adres do wysyłki zielonej karty to ten sam adres co adres podany do USCIS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...