Traveller1 Napisano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 Witam. Chciałabym wybrać się do USA na wakacje, wyłącznie w celach turystycznych. Natomiast boję się aplikować o wizę, ponieważ obecnie przebywam w Anglii, juz od 5 miesięcy, Na dzień dzisiejszy nie mam pracy, wciąż szukam i zależy mi na tym żeby coś znaleźć. A sytuacja jest na tyle napięta, że musiałabym składac aplikacje o wizę jak najprędzej żeby mieć czas na zakup biletu do USA w odpowiednim czasie. Myślicie ze mam szanse żeby uzyskać wizę? W USA nie mam rodziny, w Polsce o wszem. To jedyne co mam za argument. Według mnie nie opłaca się nielegalnie zostawać W US, kiedy mogę podjąć legalnie prace na terenie Europy.
katlia Napisano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 No dobrze, a co odpowiesz jezeli zapytaja w ambasadzie jak mozesz sobie podrozowac do/po USA jezeli od 5 miesiecy nic nie zarabiasz? I zapytaj sama siebie: w roli urzednika, dalabys wize osobie ktora nie pracuje lub nie moze znalezc pracy od prawie pol roku? I nie ma wlasciwie co jej trzymac w Polsce (bo tam nie mieszka) ani w Anglii (bo tam nie ma zatrudnienia)? Jak dla mnie szanse na otrzymanie wizy nie sa dobre. Ale jedno jest pewne: jezeli nie sprobujesz, do USA sie nie dostaniesz wiec jezeli masz czas i pieniadze na staranie sie na wize, to dlaczego nie?
Traveller1 Napisano 17 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 No dobrze, a co odpowiesz jezeli zapytaja w ambasadzie jak mozesz sobie podrozowac do/po USA jezeli od 5 miesiecy nic nie zarabiasz? I zapytaj sama siebie: w roli urzednika, dalabys wize osobie ktora nie pracuje lub nie moze znalezc pracy od prawie pol roku? I nie ma wlasciwie co jej trzymac w Polsce (bo tam nie mieszka) ani w Anglii (bo tam nie ma zatrudnienia)? Jak dla mnie szanse na otrzymanie wizy nie sa dobre. Ale jedno jest pewne: jezeli nie sprobujesz, do USA sie nie dostaniesz wiec jezeli masz czas i pieniadze na staranie sie na wize, to dlaczego nie? Tzn praca była, przez ostatnie 4 miesiące. Natomiast była to jedynie umowa zawarta z agencją. Zastanawiam się czy mając chociaż tego typu umowę zwiększe swoje szase
glimi Napisano 17 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2015 Malo prawdopodobne bo takie umowy sa zazwyczaj na okreslony czas, musial bys miec tak dlugi czas wymowy aby obejmowal czas twojego wyjazdu.
Traveller1 Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2015 A czy ktokolwiek z użytkowników forum miał podobną sytuację ?
Gucio Napisano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Miales umowe 0day czyli pracowales przez agencje. Nic nowego na poczatku drogi imigranta w UK. To tak samo jak praca na construction po przyjezdzie do USA. Zyc z czegos trzeba. Ale znajac realia pewnie wizy do USA nie dostaniesz.
Zibi79 Napisano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2015 Byłem w ambasadzie w Londynie na początku grudnia. Swoje spostrzeżenia opisałem w wątku http://forum.usa.info.pl/topic/25235-wyjazd-swiateczny-do-usa-z-uk/ Moim zdaniem szkoda pieniędzy na aplikację. Przytkro mi.
Gucio Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 Tia. A juz nie mowie o Angolach co sa na benfitach a jezdza do usa tylko dlatego iz nie musza isc do ambasady po wize. Inna tez sprawa iz taki Angol jest za leniwy co by pracowac w UK no i oczywiscie w US, no a polak to bedzie zabijal sie o prace w US na nielegalu np. czy odstraszaniu ptakow na Long Island (http://forum.usa.info.pl/topic/25421-long-island-praca-na-czarno/#entry232505). Sie usmialem tym postem. Szkoda ze go zamkneli. Pewnie koles mial by wieksze szanse jak by lapal szury w NYC. Ale co na to zwiazki zawodowe kotow Nowojorskich ROLF
Traveller1 Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 Okej. Lepiej spróbować niż żałować. Poźniej dam znać co sie wydzarzyło A dokumenty potrzebne podczas wizyty u ambasadora? Co warto mieć poza oczywiście potwierdzeniem złożonego wniosku ?
ilon Napisano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2015 http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-typeb1b2.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.