Skocz do zawartości

Pierwszy Lot I Kupno Biletu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OK. Jednak sprzedaż nowych B747 spada i we flotach przeważają te, wszystkie starsze. Generalnie ostatnio słabiej sprzedają się wielkie maszyny. Wide A380.

-8 niestety nigdy sie dobrze nie sprzedawal. Niestety, bo raz ze mi sie podoba, dwa ze sporo czasu spedzilem dlubiac rzeczy do niego. I chyba tak juz zostanie...

W dobie ETOPSu nikt czterosilnkowcow nie chce.

Napisano

Lecialam KLM w ubiegle lato. Lot przebiegl pomyslnie, bez zadnych nieoczekiwanych zwrotow akcji ani niczego niebezpiecznego. Poza tym, ze zginelo mi kilka UBRAN z torby, ale to chyba nie wina lini lotniczej. ;>

Napisano

-8 niestety nigdy sie dobrze nie sprzedawal. Niestety, bo raz ze mi sie podoba, dwa ze sporo czasu spedzilem dlubiac rzeczy do niego. I chyba tak juz zostanie...

W dobie ETOPSu nikt czterosilnkowcow nie chce.

co to jest ETOPS?

Lecialam KLM w ubiegle lato. Lot przebiegl pomyslnie, bez zadnych nieoczekiwanych zwrotow akcji ani niczego niebezpiecznego. Poza tym, ze zginelo mi kilka UBRAN z torby, ale to chyba nie wina lini lotniczej. ;>

Może stewardessy w czasie lotu zeszly pod pokład i przymierzyly pare ciuszków? ;-) ;)

Napisano

Pocieszyloby mnie to jakby bylo tak jak piszesz, hehe. Ja myslalam sobie, ze moze to jakis stary facet przeglada sobie jakies torby, ktore wygladaja na wlasnosc kobiety i bierze sobie cos z torby i ma w swoim mieszkaniu pokoj w ktorym trzyma te wszystkie zdobycze... ;>

Napisano

co to jest ETOPS?

Engines Turn Or Passengers Swim ;) czyli tak jakby zezwolenie na dlugodystansowe loty samolotow dwusilnikowych, gdzie wczesniej nie mogly ich wykonywac. Warunkiem jest byc oddalonnym od jakiekolowiek lotniska o nie wiecej niz trzy godziny lotu na jednym silniku. To tak w skrocie.

Napisano

Engines Turn Or Passengers Swim ;) czyli tak jakby zezwolenie na dlugodystansowe loty samolotow dwusilnikowych, gdzie wczesniej nie mogly ich wykonywac. Warunkiem jest byc oddalonnym od jakiekolowiek lotniska o nie wiecej niz trzy godziny lotu na jednym silniku. To tak w skrocie.

Tak, to prawda. Kiedyś na lot nad Atlantykiem trzeba było mieć min. 3 silniki.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam pytanie, w maju lecę Sztokholm-Dusseldorf-JFK linia Air Berlin. W rezerwacji na stronie mam do wprowadzenia dane APIS i Secure Flight. W paszporcie mam wpisane 2 imiona, na rezerwacji 1 i nie da się już tego zmienić, nie będzie problemów? Do wypełnienia jest też ESTA ale wiadomo, nas to nie dotyczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...