kzielu Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 OK. Jednak sprzedaż nowych B747 spada i we flotach przeważają te, wszystkie starsze. Generalnie ostatnio słabiej sprzedają się wielkie maszyny. Wide A380. -8 niestety nigdy sie dobrze nie sprzedawal. Niestety, bo raz ze mi sie podoba, dwa ze sporo czasu spedzilem dlubiac rzeczy do niego. I chyba tak juz zostanie... W dobie ETOPSu nikt czterosilnkowcow nie chce.
ilon Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Lecialam KLM w ubiegle lato. Lot przebiegl pomyslnie, bez zadnych nieoczekiwanych zwrotow akcji ani niczego niebezpiecznego. Poza tym, ze zginelo mi kilka UBRAN z torby, ale to chyba nie wina lini lotniczej. ;>
andyopole Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 -8 niestety nigdy sie dobrze nie sprzedawal. Niestety, bo raz ze mi sie podoba, dwa ze sporo czasu spedzilem dlubiac rzeczy do niego. I chyba tak juz zostanie... W dobie ETOPSu nikt czterosilnkowcow nie chce. co to jest ETOPS? Lecialam KLM w ubiegle lato. Lot przebiegl pomyslnie, bez zadnych nieoczekiwanych zwrotow akcji ani niczego niebezpiecznego. Poza tym, ze zginelo mi kilka UBRAN z torby, ale to chyba nie wina lini lotniczej. ;> Może stewardessy w czasie lotu zeszly pod pokład i przymierzyly pare ciuszków? ;-)
ilon Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Pocieszyloby mnie to jakby bylo tak jak piszesz, hehe. Ja myslalam sobie, ze moze to jakis stary facet przeglada sobie jakies torby, ktore wygladaja na wlasnosc kobiety i bierze sobie cos z torby i ma w swoim mieszkaniu pokoj w ktorym trzyma te wszystkie zdobycze... ;>
KaeR Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 co to jest ETOPS? Engines Turn Or Passengers Swim czyli tak jakby zezwolenie na dlugodystansowe loty samolotow dwusilnikowych, gdzie wczesniej nie mogly ich wykonywac. Warunkiem jest byc oddalonnym od jakiekolowiek lotniska o nie wiecej niz trzy godziny lotu na jednym silniku. To tak w skrocie.
andyopole Napisano 17 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2016 Engines Turn Or Passengers Swim czyli tak jakby zezwolenie na dlugodystansowe loty samolotow dwusilnikowych, gdzie wczesniej nie mogly ich wykonywac. Warunkiem jest byc oddalonnym od jakiekolowiek lotniska o nie wiecej niz trzy godziny lotu na jednym silniku. To tak w skrocie. Tak, to prawda. Kiedyś na lot nad Atlantykiem trzeba było mieć min. 3 silniki.
lfc1920 Napisano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2016 Mam pytanie, w maju lecę Sztokholm-Dusseldorf-JFK linia Air Berlin. W rezerwacji na stronie mam do wprowadzenia dane APIS i Secure Flight. W paszporcie mam wpisane 2 imiona, na rezerwacji 1 i nie da się już tego zmienić, nie będzie problemów? Do wypełnienia jest też ESTA ale wiadomo, nas to nie dotyczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.