FFranc Napisano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Dzieki wielkie za odpowiedzi. Jak czytalem na forum, to zdawalo sie, ze to kwestia od pol, do roku czasu. Slyszalem o przypadkach, w ktorych ktos przyjezdzal tu na turystycznej, siedzial miesiac, zenil sie, skladal papiery I za kilka miesiecy mogl legalnie pracowac itp.
sly6 Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Takie sluchanie może Cie zgubić Twoje życie.narzeczonego to inna bajka. NP urzędnik może pomyśleć ze legalizacja jest na sama GC i koniec bajki.to tez słyszałeś?czasami się zdarza Jak napisala Pelasia.nie wpadnij w kłopoty bo dlugi okres masz czekania.. A i stan.miasto nie równe w okresie oczekiwania.pomylisz się w papierach i czas się wydłuża To tyle z życia realnego
FFranc Napisano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 No nic, trzeba zaczac dzialac, a nie siedziec bezczynnie. Tylko masakra, jakbym musial czekac ten rok, zeby podjac jakakolwiek prace legalnie. (Sami dobrze wiemy, jak jest, konieta nie bedzie mnie utrzymywala)
Joanna30 Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Dzieki wielkie za odpowiedzi. Jak czytalem na forum, to zdawalo sie, ze to kwestia od pol, do roku czasu. Slyszalem o przypadkach, w ktorych ktos przyjezdzal tu na turystycznej, siedzial miesiac, zenil sie, skladal papiery I za kilka miesiecy mogl legalnie pracowac itp. Tyle, że do tych kilku miesięcy Twojego oczekiwania na zieloną kartę (czyli m.in. pozwolenia na pracę) musisz doliczyć być może aż kilka miesięcy oczekiwania na obywatelstwo Twojej żony.
FFranc Napisano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Tak wiem, dlatego jutro zaczniemy zalatwiac formalnosci dotyczace jej obywatelstwa.
pelasia Napisano 6 Lutego 2016 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Tak wiem, dlatego jutro zaczniemy zalatwiac formalnosci dotyczace jej obywatelstwa. Upewnijcie sie, ze spełnia warunki. Jak ja robiłam obywatelstwo to zajęło mi to równe 4 miesiące. Wiem, ze inne miasta sa dużo wolniejsze i nawet czeka sie rok. Czyli do roku czekania na obywatelstwo + 3-4 miesiące czekania na pozwolenie na prace dla ciebie. W zależności od zdobycia przez zonę obywatelstwa, całe czekanie na pozwolenie na prace moze potrwać około roku i to w przypadku, gdzie jej sprawa pójdzie gładko. Tak czy inczej powodzenia życze!
FFranc Napisano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2016 Co do warunkow, to jestesmy pewni, bo juz od dawna planowala starac sie o obywatelstwo, ale nie miala powodow ku temu. Dzieki za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.