sly6 Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Ten opis masz opisany w wielu tematach Plus masz rozmowę w Dublinie to musisz mieć zaświadczenie o niekaralności które nie jest ważne dlugi Do tego książeczkę wojskową i świadectwa ukończenia szkol Tak szkol..w Polsce mniej się tego wymaga Brales udział w loterii ze teraz w maju będą wyniki? Chodzi o zgłoszenie czy tez późniejsze formularze po wygranej bo sie bigos robi
Dublin Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Nigdy sie o wize nie ubiegalem zarowno turystyczna jak i imigracyjna. Z racji ze moge teraz sobie finansowo pozwolic na emigracje, postanowilem a w zasadzie zdecydowalem sie na wziecie udzialu w niej. Stad moje pytania. Przeglądałem strone ambasady lecz tam sa informacje dotyczace ubieglych loterii, natomiast nic o nadchodzacej biezacej tzn 2018. Wypelniajac wniosek online co musze zalaczyc jakie dane i jakie dokumenty?
aesculap Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Nic. Imie, nazwisko, data urodzenia, adres i dane członkow rodziny. No i zdjecie oczywiscie
Dublin Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Rozumiem ze wszystkie inne potrzebne dokumenty dostarczam po wylosowaniu podczas rozmowy z konsulem? Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie wizyty w ambasadzie co lepsze i czy moge wybrac pomiedzy dublinem a warszawa badz krakowem? Czy bedzie to zalezne od aktualnego miejsca mojego zamieszkania?
sly6 Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Musisz załączyć zdjęcie.wpisać dane i wysłać zgłoszenie.. Coś będzie wiadomo pod koniec września jak będzie z loteria Coś będzie wiadomo pod koniec września jak będzie z loteria
Dublin Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Dzieki za odzew. Poszukam info na forum ew znow dopytam.
ilon Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 W krakowie nie - tylko ambasada, nie konsulat ;>
Dublin Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Jeszcze jedno pytanie znalazlem informacje odnosnie programu loterii wizowej dv-2017, w zwiazku z tym mam pytanie jak mam rozumiec ten numer jesli w tym roku 2016 zloze wniosek tj w pazdzierniku 2016 to loteria w ramach mojego wniosku odbedzie sie w roku 2017 w maju? Wiec w okolicy po maju do wrzenia 2017 moge sie spodziewac rozmowy z konsulem jesli oczywiscie dopisze mi szczescie podczas losowania. Czy to oznacza ze ta loteria jest oznaczana wlasnie Dv-2017? czy Dv-2018 Czytalem cos na ten temat lecz nie wiem czy dobrze to zrozumialem?
sly6 Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 Zle czytasz Rozmowy masz od października do końca września A co do rozmowy i miejsca to sam wybierasz tylko ze zagranicą potrzeba więcej dokumentów niż w Polsce.
Dublin Napisano 29 Marca 2016 Zgłoś Napisano 29 Marca 2016 http://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2017-Instructions-Translations/DV%202017%20Polish%20Translations.pdf Czyli: 1. ...zloze wniosek w pazdzierniku 2016 online... 2. ...loteria w ramach mojego wniosku odbedzie sie w roku 2016 w maju... 3. ... rozmowy z konsulem moge spodziewac sie pomiedzy pazdziernikiem 2017 a wrzesniem 2018?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.