samsung55 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Hej, mam pytanie odnośnie wizy turystycznej. Otóż w przeszłości (za gówniarza ;] ) odmówiono mi kilkakrotnie wizy. Teraz chciałbym znowu spróbować, po 10 latach przerwy. Chciałbym odwiedzić ciotkę (siostrę mamy) która wyjechała tam przeszło 20 lat temu od kilkudziesięciu lat ma obywatelstwo USA. W zeszłym roku była w Polsce. Czy jest taka ewentualność, iż bym jej zaszkodził wpisując jej adres pod którym się zatrzymam? Poczytałem trochę forum ( i inne serwisy) i piszecie, iż paszport jest zabierany czasem na długo i jest się weryfikowanym. Ze zdarzały się przypadki deportacji i takie tam. Dodam, że nie mam nic do ukrycia, jechałbym w celach turystycznych maks 3 tygodnie i powrót. Pracuję w urzędzie, rodziny obecnie brak. Pracy tam nie mam zamiaru szukać, bo amerykański sen już dawno przeminął, a Europa bliżej
KaeR Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Hej, mam pytanie odnośnie wizy turystycznej. Otóż w przeszłości (za gówniarza ;] ) odmówiono mi kilkakrotnie wizy. Teraz chciałbym znowu spróbować, po 10 latach przerwy. Chciałbym odwiedzić ciotkę (siostrę mamy) która wyjechała tam przeszło 20 lat temu od kilkudziesięciu lat ma obywatelstwo USA. W zeszłym roku była w Polsce. Czy jest taka ewentualność, iż bym jej zaszkodził wpisując jej adres pod którym się zatrzymam? Jej nie zaszkodzisz. Możesz tam i Obamę wpisać. ;-)
sly6 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 A gdzie sie zdarzały takie przypadki? Jak Ciotka zdobyla wszystko legalnie to gdzie jest problem? Jak weryfikują to Ciebie..
samsung55 Napisano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 wszystko legalnie, poprzez adwokata imigracyjnego z testem i zaprzysiężeniem. Z tym, że wyjeżdżała w latach 80 na wizie turystycznej i tam została. Ale obecnie ma obywatelstwo USA. swoją drogą...ciekawe czy w końcu dostanę promesę czy nie
sly6 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Ile osób leci turystycznie.zostaje a później zaprasza inne osoby I nic sie nie dzieje
renox Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 wszystko legalnie, poprzez adwokata imigracyjnego z testem i zaprzysiężeniem. Z tym, że wyjeżdżała w latach 80 na wizie turystycznej i tam została. Ale obecnie ma obywatelstwo USA. swoją drogą...ciekawe czy w końcu dostanę promesę czy nie No w koncu 10 lat przeczekales wiec nalezy Ci sie z automatu A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . A tak bez zartow to zycze powodzenia!
samsung55 Napisano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . tyle mam urlopu No zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam znać czy dalej sa na NIE
Joanna30 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . Się jeździ tam, gdzie się chce
sly6 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Juz myślałem ze napiszesz ze tyle Ciotka chce Dostaniesz wizę
Lx13 Napisano 4 Marca 2016 Zgłoś Napisano 4 Marca 2016 Spokojnie. Przypadki osob co dały nogę za ocean w latach 80tych nie maja przełożenia na obecne czasy. Doskonale znają historie, zreszta jak dawali wize ciotce to i tak zakładali ze maloprawdopodobne jest ze wróci. Idz, bedzie dobrze. Miłego pobytu w USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.