samsung55 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Hej, mam pytanie odnośnie wizy turystycznej. Otóż w przeszłości (za gówniarza ;] ) odmówiono mi kilkakrotnie wizy. Teraz chciałbym znowu spróbować, po 10 latach przerwy. Chciałbym odwiedzić ciotkę (siostrę mamy) która wyjechała tam przeszło 20 lat temu od kilkudziesięciu lat ma obywatelstwo USA. W zeszłym roku była w Polsce. Czy jest taka ewentualność, iż bym jej zaszkodził wpisując jej adres pod którym się zatrzymam? Poczytałem trochę forum ( i inne serwisy) i piszecie, iż paszport jest zabierany czasem na długo i jest się weryfikowanym. Ze zdarzały się przypadki deportacji i takie tam. Dodam, że nie mam nic do ukrycia, jechałbym w celach turystycznych maks 3 tygodnie i powrót. Pracuję w urzędzie, rodziny obecnie brak. Pracy tam nie mam zamiaru szukać, bo amerykański sen już dawno przeminął, a Europa bliżej Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaeR Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Hej, mam pytanie odnośnie wizy turystycznej. Otóż w przeszłości (za gówniarza ;] ) odmówiono mi kilkakrotnie wizy. Teraz chciałbym znowu spróbować, po 10 latach przerwy. Chciałbym odwiedzić ciotkę (siostrę mamy) która wyjechała tam przeszło 20 lat temu od kilkudziesięciu lat ma obywatelstwo USA. W zeszłym roku była w Polsce. Czy jest taka ewentualność, iż bym jej zaszkodził wpisując jej adres pod którym się zatrzymam? Jej nie zaszkodzisz. Możesz tam i Obamę wpisać. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 A gdzie sie zdarzały takie przypadki? Jak Ciotka zdobyla wszystko legalnie to gdzie jest problem? Jak weryfikują to Ciebie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsung55 Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 wszystko legalnie, poprzez adwokata imigracyjnego z testem i zaprzysiężeniem. Z tym, że wyjeżdżała w latach 80 na wizie turystycznej i tam została. Ale obecnie ma obywatelstwo USA. swoją drogą...ciekawe czy w końcu dostanę promesę czy nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Ile osób leci turystycznie.zostaje a później zaprasza inne osoby I nic sie nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
renox Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 wszystko legalnie, poprzez adwokata imigracyjnego z testem i zaprzysiężeniem. Z tym, że wyjeżdżała w latach 80 na wizie turystycznej i tam została. Ale obecnie ma obywatelstwo USA. swoją drogą...ciekawe czy w końcu dostanę promesę czy nie No w koncu 10 lat przeczekales wiec nalezy Ci sie z automatu A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . A tak bez zartow to zycze powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samsung55 Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . tyle mam urlopu No zobaczymy co z tego wyjdzie. Dam znać czy dalej sa na NIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 A tak poza tym powiedz ciotce, ze na trzy tygodnie to sie jedzie na wczasy do Krynicy Morskiej a nie za ocean . Się jeździ tam, gdzie się chce Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Juz myślałem ze napiszesz ze tyle Ciotka chce Dostaniesz wizę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lx13 Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Spokojnie. Przypadki osob co dały nogę za ocean w latach 80tych nie maja przełożenia na obecne czasy. Doskonale znają historie, zreszta jak dawali wize ciotce to i tak zakładali ze maloprawdopodobne jest ze wróci. Idz, bedzie dobrze. Miłego pobytu w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.