81mrg81 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Witam, Ubiegam sie o zieloną kartę poprzez pracodawcę (przepraszam że w dziale loterii ale nie widzę mojej kategorii w spisie) Jestem na etapie I-485 Pani prawnik, poinformowała mnie, że potrzebuje również zaświadczenie o rozwodzie. Chodzi o rozwód sprzed wielu lat, z moją pierwszą żoną. Po rozwodzie ożeniłem się ponownie (w Polsce) 6 lat temu. Niestety, nie mogę się doszukać jakiego typu zaświadczenie ma to być i skąd je zdobyć. Podobno można wyciągnąć z sądu odpis orzeczenia wyroku. Czy to o to chodzi? O Taki odpis niestety będzie trudno bo nawet nie pamiętam w którym sądzie to się działo, nie wpominając o dacie. Podobno również, jest możliwość wyciągnięcia odpisu aktu ślubu mojego pierwszego małżeństwa gdzie powinna być wzmianka o rozwodzie. Czy taki dokument byłby wystarczający? Czy może jest jakiś jeden, konkretny dokument o którego istnieniu nie wiem? Dziękuje i pozdrawiam
kzielu Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 Odpis z wyroku sadu o rozwodzie. Nic innego nie zadziala.
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2016 A wiesz w jakim mieście? Szukaj w sądzie rodzinnym archiwum. Masz jakiś znajomych.rodzinę tam?
81mrg81 Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2016 dziekuje ... ok, więc stane na głowie i choćby nie wiem co, zdobedę ten wyrok Tak, mam tam rodziców. Podejrzewam, że było to w sądzie okręgowym w łodzi. Cały rozwód był załatwiany poprzez pełnomocnictwo prawnika. Ja nawet nie byłem na rozprawie. Później jak się pobierałem ponownie, zapewne musieliśmy przedstawić ten wyrok. Niestety, nie mam pojęcia co z nim potem zrobiłem. Rodzice przewalili już wszystkie dokumenty które zostały w Polsce. Jak kamień w wodę. Mam nadzieje, że sąd nie będzie robił problemów i w miarę szybko dadzą ten odpis.
sly6 Napisano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2016 Nie będzie robić problemów..sam podobny odpis mam A co do czasu zalezy od ilości takich spraw
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.