81mrg81 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Witam, Ubiegam sie o zieloną kartę poprzez pracodawcę (przepraszam że w dziale loterii ale nie widzę mojej kategorii w spisie) Jestem na etapie I-485 Pani prawnik, poinformowała mnie, że potrzebuje również zaświadczenie o rozwodzie. Chodzi o rozwód sprzed wielu lat, z moją pierwszą żoną. Po rozwodzie ożeniłem się ponownie (w Polsce) 6 lat temu. Niestety, nie mogę się doszukać jakiego typu zaświadczenie ma to być i skąd je zdobyć. Podobno można wyciągnąć z sądu odpis orzeczenia wyroku. Czy to o to chodzi? O Taki odpis niestety będzie trudno bo nawet nie pamiętam w którym sądzie to się działo, nie wpominając o dacie. Podobno również, jest możliwość wyciągnięcia odpisu aktu ślubu mojego pierwszego małżeństwa gdzie powinna być wzmianka o rozwodzie. Czy taki dokument byłby wystarczający? Czy może jest jakiś jeden, konkretny dokument o którego istnieniu nie wiem? Dziękuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Odpis z wyroku sadu o rozwodzie. Nic innego nie zadziala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 A wiesz w jakim mieście? Szukaj w sądzie rodzinnym archiwum. Masz jakiś znajomych.rodzinę tam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
81mrg81 Posted April 6, 2016 Author Report Share Posted April 6, 2016 dziekuje ... ok, więc stane na głowie i choćby nie wiem co, zdobedę ten wyrok Tak, mam tam rodziców. Podejrzewam, że było to w sądzie okręgowym w łodzi. Cały rozwód był załatwiany poprzez pełnomocnictwo prawnika. Ja nawet nie byłem na rozprawie. Później jak się pobierałem ponownie, zapewne musieliśmy przedstawić ten wyrok. Niestety, nie mam pojęcia co z nim potem zrobiłem. Rodzice przewalili już wszystkie dokumenty które zostały w Polsce. Jak kamień w wodę. Mam nadzieje, że sąd nie będzie robił problemów i w miarę szybko dadzą ten odpis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 6, 2016 Report Share Posted April 6, 2016 Nie będzie robić problemów..sam podobny odpis mam A co do czasu zalezy od ilości takich spraw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.