Skocz do zawartości

Ubezpieczenie W Usa (Nyc)

now77ak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Ten kto pierwszy w jakis ludzki sposob wytlumaczy w jaki sposob szpitale rozliczaja sie z firmami ubezpieczeniowymy dostanie chyba nobla.

Ja dostalem rachunek za MRI total $1800. Ja zaplacilem $50 co-pay, ubezpieczenie zaplacilo $1000, jestem winny $0. Mnie w szkole uczono innej matematyki, ale to za komuny bylo :)

Ten kto pierwszy w jakis ludzki sposob wytlumaczy w jaki sposob szpitale rozliczaja sie z firmami ubezpieczeniowymy dostanie chyba nobla. Ja dostalem rachunek za MRI total $1800. Ja zaplacilem $50 co-pay, ubezpieczenie zaplacilo $1000, jestem winny $0. Mnie w szkole uczono innej matematyki, ale to za komuny bylo :)

Ubezpieczalnia, jako powazny i "milionowy" klient ma upusty. Biznes.

Ten kto pierwszy w jakis ludzki sposob wytlumaczy w jaki sposob szpitale rozliczaja sie z firmami ubezpieczeniowymy dostanie chyba nobla. Ja dostalem rachunek za MRI total $1800. Ja zaplacilem $50 co-pay, ubezpieczenie zaplacilo $1000, jestem winny $0. Mnie w szkole uczono innej matematyki, ale to za komuny bylo :)

Pewnie ubezpieczenie mialo znizke ze szpitalem. Niektore znizki sa okolo 50% jak sa in network...

Ubezpieczenie zdrowotne to najwieksze zlodziejstwo. Szpitale dadza Ci inny rachunek za ta sama usluge.... inna cene dla tego z i bez ubezpieczenia.

Srednio dedutible jest $1,500 podobno --> marzenia!!

Szczerze to kara za brak ubezpieczenia nie jest taka zla. "the annual fee for not having insurance in 2016 is $695 per adult and $347.50 per child (up to $2,085 for a family), or it’s 2.5% of your household income above the tax return filing threshold for your filing status – whichever is greater."

Szczegolnie gdy osoby ktore nie maja insurance zawsze kwalifikuja sie na financial aid! Jak tyko powiesz w szpitalu ze masz ubezpieczenie, to marne szanse ze jest pomoc finansowa.

Mam takie zagadnienie. Jestem pewny że dotyczy/dotyczyło każdego (w czasach obamacare). Mianowicie:

Z uwagi, że jest się nowym przysługuje pewnie "Special Enrollment Period", i z racji zerowych zarobków na starcie pewnie jakaś pomoc finansowa. Tylko, żeby ją otrzymać - trzeba uzupełnić wniosek, w którym wymagane jest podanie numeru SSN. Tzn. oni nie mogą rejestrować "duchów", to raz. A dwa, potrzebują SSN, żeby widzieć, że faktycznie nic nie zarabiasz i przysługuje Ci jakaś pomoc. Technicznie, rzecz biorą jest opcja zaznaczenia, że sie jeszcze nie ma SSN - ale wtedy wyskakuje "We cannot confirm your identity with the information you have given" - i nic dalej nie można zrobić.

Jak zatem ubezpieczyć się do momentu aż przyjdzie SSN i będzie można zapisać się do danego stanowego Exchange? Czy ubezpieczenie typowo dla turystów/odwiedzających będzie działać dla kogoś z wizą imigracyjną? Nie kosztuje to fortunę bo jakieś 70$ za miesiąc (z max $1mln) - ale czy będzie w ogóle działać??

Jak zatem ubezpieczyć się do momentu aż przyjdzie SSN i będzie można zapisać się do danego stanowego Exchange? Czy ubezpieczenie typowo dla turystów/odwiedzających będzie działać dla kogoś z wizą imigracyjną? Nie kosztuje to fortunę bo jakieś 70$ za miesiąc (z max $1mln) - ale czy będzie w ogóle działać??

SSN przychodzi dosyc szybko (?). Nie widze powodu dlaczego nie mozna miec PL ubezpieczenia... To normalne ze ludzie maja czasem dwa rozne ubezpieczenia, oni sie ciesza ze ktos inny Ci porkyje koszty w razie potrzeby.

Kara taka tragiczna nie jest, ale jak kogoś nie stać na ubezpieczenie to jest pewnym bankrutem w momencie poważniejszej choroby lub wypadku.

Przeciez jest medicare i obamacare, gdzie jest dosyc tanio, dla tych co malo zarabiaja. Wydaje mi sie ze jest jakas ulga podatkowa dla nich.

Ci z ubezpieczeniem placa za tych bez ubezpieczenia, wiec sorry - ale glupota kosztuje. Dlatego w szpitalu dla tego z ubezpieczeniem aspiryna jest po $20, po to zeby ten co nie ma ubezpieczenia mial ja za darmo.

SSN przychodzi dosyc szybko (?). Nie widze powodu dlaczego nie mozna miec PL ubezpieczenia... To normalne ze ludzie maja czasem dwa rozne ubezpieczenia, oni sie ciesza ze ktos inny Ci porkyje koszty w razie potrzeby.

Przeciez jest medicare i obamacare, gdzie jest dosyc tanio, dla tych co malo zarabiaja. Wydaje mi sie ze jest jakas ulga podatkowa dla nich.

Ci z ubezpieczeniem placa za tych bez ubezpieczenia, wiec sorry - ale glupota kosztuje. Dlatego w szpitalu dla tego z ubezpieczeniem aspiryna jest po $20, po to zeby ten co nie ma ubezpieczenia mial ja za darmo.

Obamacare jest bardzo tanie lol ja kokosow nie zarabiam, a z obamacare ubezpieczenie kosztuje mnie 280$ miesiecznie, kolege 1600$ bo ma 2 dzieci strasznie tanio ....

W NY, BRONZE kosztuje koło 330$ miesięcznie, a brąz oznacza, że w zasadzie i tak za wszystko płaci się samemu. Prawie tak samo jak SILVER, które kosztuje 370$ i tam bodajże jest 50%, ale deductible jest 3500$ - więc dalej (jak nic poważnego się nie stanie) płacisz w 100% ze swojej kieszeni.

Obamacare jest bardzo tanie lol ja kokosow nie zarabiam, a z obamacare ubezpieczenie kosztuje mnie 280$ miesiecznie, kolege 1600$ bo ma 2 dzieci strasznie tanio ....

$280 od osoby? czy dwoch? Duzo!! To chyba medicare jest tansze...

Moja kolezanka ma obama care i mowila o ile dobrze pamietam ze moze isc pare razy do lekarza za darmo i do specjalisty tez. Gdzie ludzie z innym ubezpieczeniem maja deductible.

Cos jeszcze mowila ze dostawala tax spowrotem za obamacare. Tylko tyle wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...