Jump to content

Wiza Do Usa Wątpliwości

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

We wrześniu mam zamiar lecieć z dziewczyną i jej mamą do Detroit odwiedzić ciotkę. Czy zaproszenie od ciotki pomogłoby otrzymać wizę do USA? Jedziemy tylko i wyłącznie w turystycznych celach na około 3 tygodnie. Bardzo się boimy, że na lotnisku w USA nie otrzymamy wizy i chcemy zminimalizować to ryzyko. Wszyscy pracujemy ,ja mam umowę o pracę do marca 2017, dziewczyna jest doktorantką z umowa o dzieło na 2 lata i mama dziewczyny ma umowę zlecenie w opiece społecznej. Nikt z nas nie był karany, ani nie miał problemów z prawem. Czy warto wymienić paszport na nowy przed wyjazdem, aby był jak najdłużej ważny? Ja z dziewczyną mamy paszport ważny do lipca 2017 i zastanawiamy się, czy nie wyrobić nowego. Kolejnym naszym dylematem jest, czy łatwiej się dostać na teren USA np. lecąc do NYC i otrzymać wizę na lotnisku, czy dostać się do USA drogą lądową z Kanady.

Posted

Zacznijcie od rozmowy o wizę w Polsce..jak już będziecie mieć a nie okłamiecie Konsula to jest malo prawdopodobnie ze Was zawrócą..

Chyba ze powiecie ze będziecie w USA 6 miesięcy i weź tutaj udowodnij ze Cię stać na taki pobyt ;)

Posted

Dzięki za odpowiedź! A co z zaproszeniem od ciotki? Warto je mieć? I też nie wiem jak z paszportem zrobić, czy wymieniać na nowy, czy zostać z ważnym do lipca 2017

Posted

Zaproszenie w niczym nie pomoże. Nie zawracajcie sobie w ogóle nim głowy.

Paszportu nowego też nie wyrabiajcie.

Idźcie po wizę i już :)

Posted

Moim zdaniem ten cały wyjazd to lipa. Po czym stwierdzam? Po tym "dostać sie na teren USA." Czyli zakładasz ze chcesz sie tam dostać za wszelka cenę i niekonieczne szybko wyjechać. Juz po samym "tonie" posta po jego stylu można wiele wywnioskować. Ci w ambasadzie działają podobnie, na granicy tez. Oczywiście zaprzeczysz :)

Złóż wniosek, zapłać, kdz do ambasady, porozmawiaj i sie przekonasz. Wjazd do USA ladem czy przez lotnisko jest taki sam. Samochodem z Toronto do Detroit masz jakies 2.5 godziny.

Posted

Lx13 - masz jakieś chore paranoje, czy piszesz to w formie żartu? Dlaczego wyjazd to lipa? "dostać się na teren USA" no oczywiście, że chcę się dostać jak zapłacimy ponad 7k za 3 bilety do Stanów, to nie chcielibyśmy zawrócić do Polski od razu po przylocie... Pytanie jak się dostać, czy lądem, czy przez lotnisko uważam za zasadne. Ludzie są cofani na granicy w USA, więc nic dziwnego że chce się jak najwięcej dowiedzieć o tym.

Posted

Lx13 - masz jakieś chore paranoje, czy piszesz to w formie żartu? Dlaczego wyjazd to lipa? "dostać się na teren USA" no oczywiście, że chcę się dostać jak zapłacimy ponad 7k za 3 bilety do Stanów, to nie chcielibyśmy zawrócić do Polski od razu po przylocie... Pytanie jak się dostać, czy lądem, czy przez lotnisko uważam za zasadne. Ludzie są cofani na granicy w USA, więc nic dziwnego że chce się jak najwięcej dowiedzieć o tym.

Droga lotnicza lepsza. Ladowo jest mniejszy ruch i duzo wiecej czasu na ludzi z wiza.

Posted

Od dawna rozmowa się liczy i zachowanie dlatego pomyśl co masz mówić i jak ;)

Bywa tak ze jestes ok a z mówienia tak nie wygląda..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...