rojas Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Witam, jest to mój pierwszy post wiec chciał bym się przywitać CZEŚĆ. Zostałem wylosowany do dalszej części walki o zielona kartę DV-2017. Zatrzymałem się na etapie wypełnienia wniosku DS:260. A dokładniej na Permanent Address Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States. A teraz moje pytanie, jak mam podać ten adres skoro go nie znam nie mam nikogo z rodziny ani znajomych w USA ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Masz czas do samej rozmowy zdobyć taki adres Teraz ds260 wyślij bez adresu. A jak zdobyć adres..da firmy co w tym pomagają Do jakiego stanu lecisz?miasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
rojas Posted May 5, 2016 Author Report Share Posted May 5, 2016 Wlasnie w tym problem, że nie da się ukończyć wniosku DS-260 bez podania tego adresu. Nie mam konkretnie upatrzonego stanu. Zastanawiałem się nad Teksasem jeżeli już miał bym jakiś wybrać. Raczej myślałem krótki czas przemieszczać się po USA turystycznie z myślą jak by się mi gdzieś spodobało spróbował bym się tam ''załapać do pracy itp'' posiadam budżet na taki rodzaj wyprawy i nie było by problemu jeśli bym nic nie znalazł ciekawego i wrócił do kraju. Tzn mam dalsza rodzinę w USA lecz jest to osoba na bardzo wysokim stanowisku w międzynarodowej korporacji i nie chciał bym jej zawracać głowy na zasadzie "przyjechał chłoposzek i możne mu się spodoba może nie w USA". Czyli bez adresu w USA nie ma szans na wypełnienie wniosku DS-260 do końca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilon Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Wlasnie w tym problem, że nie da się ukończyć wniosku DS-260 bez podania tego adresu. Czyli bez adresu w USA nie ma szans na wypełnienie wniosku DS-260 do końca ? Sam chyba sobie odpowiedziales. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarex Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Wlasnie w tym problem, że nie da się ukończyć wniosku DS-260 bez podania tego adresu. Nie mam konkretnie upatrzonego stanu. Zastanawiałem się nad Teksasem jeżeli już miał bym jakiś wybrać. Raczej myślałem krótki czas przemieszczać się po USA turystycznie z myślą jak by się mi gdzieś spodobało spróbował bym się tam ''załapać do pracy itp'' posiadam budżet na taki rodzaj wyprawy i nie było by problemu jeśli bym nic nie znalazł ciekawego i wrócił do kraju. Tzn mam dalsza rodzinę w USA lecz jest to osoba na bardzo wysokim stanowisku w międzynarodowej korporacji i nie chciał bym jej zawracać głowy na zasadzie "przyjechał chłoposzek i możne mu się spodoba może nie w USA". Czyli bez adresu w USA nie ma szans na wypełnienie wniosku DS-260 do końca ? Teraz mozesz wybrać sobie losowy z google'a... zmienisz na rozmowie. Gdzieś podawałem namiary na firmę w USA co sprzedaje adresy (nie PO box) w Nowym Jorku (przyjemność kosztuje $25/mc i minimum 3mce) i robią mail FWD gdzie zechcesz. Turystycznie jechać i patrzeć gdzie się podoba przerabiałem rok temu i nic z tego nie wynikło a przejechałem przez 26 stanów i DC (każdy stan, każde miasto ma swoje zalety i wady... Jedzie się tam gdzie robota i płaca dobra w danej branży, a podatki niskie ) Na start wybierz sobie stan gdzie koszt ubezpieczenia auta będzie niski i koszt rejestracji auta... rozbieżności są duże, a przy stawkach w niektórych stanach na start (jako kierowca bez historii północno amerykańskiej) to można z krzesła spaść (przykładowo - w NYC jak nie masz historii to ubezpieczenie na start minimalne OC może wynieść $450 na miesiąc przez pół roku... i nie ważne, że miałeś polskie prawko od x lat...) A przemieszczać się będziesz, nie bój się... no chyba, że uprzesz się nad konkretnym miastem i niezależnie od pensji zechcesz zostać. Ja pierwszy miesiąc po przylocie spędziłem w NYC, potem 2 tyg w Chicago i w międzyczasie rozsyłałem resume po całych stanach gdzie było w ofercie "relocate" na pozycjach które mi odpowiadały i gość z Florydy się odezwał, pojechałem dogadać szczegóły i zaoferowali mi ponad 2x tyle co w NYC oferowali na podobnych stanowiskach a na Florydzie koszta utrzymania są podzielić przez dwa to co w NYC - zwłaszcza w okolicach Tampy no i pogoda odpowiednia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
glimi Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 wydaje mi sie ze gdzies powinno byc do zaznaczenia N/A albo po prostu wpisz wszedzie N/A Link to comment Share on other sites More sharing options...
gosia_a Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Wlasnie w tym problem, że nie da się ukończyć wniosku DS-260 bez podania tego adresu. Nie mam konkretnie upatrzonego stanu. Zastanawiałem się nad Teksasem jeżeli już miał bym jakiś wybrać. Raczej myślałem krótki czas przemieszczać się po USA turystycznie z myślą jak by się mi gdzieś spodobało spróbował bym się tam ''załapać do pracy itp'' posiadam budżet na taki rodzaj wyprawy i nie było by problemu jeśli bym nic nie znalazł ciekawego i wrócił do kraju. Tzn mam dalsza rodzinę w USA lecz jest to osoba na bardzo wysokim stanowisku w międzynarodowej korporacji i nie chciał bym jej zawracać głowy na zasadzie "przyjechał chłoposzek i możne mu się spodoba może nie w USA". Czyli bez adresu w USA nie ma szans na wypełnienie wniosku DS-260 do końca ? Poczytaj sobie posty z DV 2016,ponieważ pisalaam o tym, ze da się wypełnić wniosek bez adresu w USA , ja po prosty wpisałam none, a potem na rozmowie podalalam adres Poczytaj sobie posty z DV 2016,ponieważ pisalaam o tym, ze da się wypełnić wniosek bez adresu w USA , ja po prosty wpisałam none, a potem na rozmowie podalalam adres Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 None mozna wpisać.można adres hotelu a u Konsula to zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekstr Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 w DS260 wpisujesz NONE lub N/A. Na rozmowie w ambasadzie możesz to zmienić i podać miejsce gdzie się zatrzymasz (np. motel/hotel/rodzina/znajomy). I tak musisz gdzieś się zatrzymać zaraz po przyjeździe ?!. Ja podałem motel który sobie zarezerwowałem jeszcze przed wizytą w ambasadzie (nie było w związku z tym zadnych pytań ze strony konsula). Na odprawie na lotnisku w USA zostaniesz zapytany czy podany w ambasadzie adres jest aktualny - i albo to potwierdzasz albo go zmieniasz.. KONIEC Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Dziękuje za wpis o motelu-hotelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.