Skocz do zawartości

U.s. Military

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przypadkiem zupełnie gdzieś trafiłem na wzmiankę o tym, że można iść do wojska bez obywatelstwa, interesuje mnie albo Air-Force albo jeśli z jakichś względów mnie nie przyjmą to mógłbym być kierowcą wojskowym, ale mam kilka pytan
1.Jakie są zasady przyjmowania non-citizen i tzw requrements

2. Ile lat trzeba minimum wysłużyć
3. Jak to jest z tym obywatelstwem, szybciej je mogę otrzymać?
4. Jak to wyglada z ichniejszych wojskiem z zakwaterowaniem, wyżywieniem i pensją

5 I CHYBA NAJWAŻNIEJSZE, CZY WARTO WSPOMINAĆ O TAKIM POMYŚLE W AMBASADZIE, jeśli spytają co zamierzam robić w USA z racji mojego wieku?

>dla tych co nie wiedzą, a mogą pomóc: wylosowałem wizę DV i teraz szukam rozsądnych sposób na rozpoczęcie życia w Stanach

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie wiem czy Ci ktos na forum da takie info i bedzie ono w miare aktualne. Napisz do jakiegos biura poboru, w niektorych przypadkach nawet po polsku mozna pisac bo maja tam ludzi polsko jezycznych i dostaniesz info i wzmianke gdzie jestes? Mozemy wpasc pogadac z Toba i odpowiedziec na wszystkie watpliwosci (to jak jestes na terenie stanow).

Kiedys na worku interesowala mnie armia i odpisali mi po polsku z taka wlasnie wzmianka jakbym co najmniej wiare zmienial tak sie troszcza.

Napisano

1. Możesz być jako enlisted na GC.

3. Tak

Jest chyba jedna osoba na forum conajmniej co służy lub służyła w wojsku. Sam mam takich znajomych.

Napisano

przydałoby sie, żeby ta osoba zobaczyła mój post, bardzo rozsądny pomysł moim zdaniem na start, o co myślicie by wspomnieć o tym na rozmowie o wizę? Może mi to pomóc ( jako, że nie będe tzw nierobem na zasiłku) czy zaszkodzić ( że poniekąd to będę na utrzymaniu państwa )

Napisano

przydałoby sie, żeby ta osoba zobaczyła mój post, bardzo rozsądny pomysł moim zdaniem na start, o co myślicie by wspomnieć o tym na rozmowie o wizę? Może mi to pomóc ( jako, że nie będe tzw nierobem na zasiłku) czy zaszkodzić ( że poniekąd to będę na utrzymaniu państwa )

Jesli Cię wezmą w kamasze to nie będziesz na utrzymaniu Państwa tylko stajesz się mięsem armatnim dając w zamian za pieniądze swoje zdrowie i zycie.

Napisano

Temat tu byl walkowany wiec mozesz wykazac sie minimum wysilkiem i uzyc funkcji szukaj na tym forum. Jak juz znajdziesz, to mozesz wyslac na priv wiadomosc do tej osoby. Moze dostanie powiadomieniem mailem. Wiekszosc informacji i tak pewnie znajdziesz w necie.

Napisano

Idąc do wojska jednak dajesz coś od siebie nawet jak masz płacone z budżetu.

Znalazłeś ta osobę na forum?

Bo mamy na forum wiele wypowiedzi o wojsku :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...