Skocz do zawartości

Dv-2017 Wygrana,pytania I Odpowiedzi,ds260,badania,rozmowa,pierwsze Dni W Usa :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
14 godzin temu, zielona1 napisał:

Jest juz dostępny nowy biuletyn wizowy. 

Cut-off na luty to 18000

That's great but still waiting for 20k cuts off

• Odpowiedzi 1,7 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Cześć Wszystkim,
mam pytanie czy ktoś z osób, które już odbyły rozmowę z konsulem miał ze sobą w ambasadzie ofertę pracy od pracodawcy amerykańskiego? Prośba o informację w jakiej formie powinna być przygotowana taka oferta pracy przez potencjalnego pracodawcę? Czy może to być forma listu intencyjnego czy może wzór umowy lub jakiś dokładny formularz? Nie mogę znaleźć konkretnych wytycznych. Wiem, że nie jest to niezbędny dokument przed rozmową, ale na wszelki wypadek chciałbym go mieć ze sobą.

Czy miał już ktoś takie doświadczenia? Będę wdzięczny za informację.

Napisano

Czytalem ze jedna osoba wspominala o takim dokumencie ale czy byl on wykorzystany to nie jestem pewnien. Jesli masz jakas korespondencje mailowa z konkretnymi deklaracjami zawsze mozesz kopie przygotowac i zabrac. Gdy konsul zapyta jak zamierzasz sie tam utrzymac zawsze mozesz pokazac to jako punkt zaczepienia i potwierdzenie twojej zaradnosci. Lecz taka deklaracja to zadna gwarancja zatrunienia jaka jest np zawarta umowa.

Napisano

Sly orientujesz sie jak takie notarialne poswiadczenie moze kandydat uzyskac, bo jak mniemam musialby to pracodawca przygotowac i przeslac kandydatowi, czy taka praktyka ma lub miala miejsce?

Napisano

Sly, Dublin,
dziękuję za odpowiedzi. Z tego co widzę to jest to wzór tak jakby listu intencyjnego. Poszperam jeszcze na amerykańskich stronach, może coś się jeszcze dowiem.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...