Labs92 Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 14 godzin temu, zielona1 napisał: Jest juz dostępny nowy biuletyn wizowy. Cut-off na luty to 18000 That's great but still waiting for 20k cuts off
Pablo10 Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Cześć Wszystkim, mam pytanie czy ktoś z osób, które już odbyły rozmowę z konsulem miał ze sobą w ambasadzie ofertę pracy od pracodawcy amerykańskiego? Prośba o informację w jakiej formie powinna być przygotowana taka oferta pracy przez potencjalnego pracodawcę? Czy może to być forma listu intencyjnego czy może wzór umowy lub jakiś dokładny formularz? Nie mogę znaleźć konkretnych wytycznych. Wiem, że nie jest to niezbędny dokument przed rozmową, ale na wszelki wypadek chciałbym go mieć ze sobą. Czy miał już ktoś takie doświadczenia? Będę wdzięczny za informację.
Dublin Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Czytalem ze jedna osoba wspominala o takim dokumencie ale czy byl on wykorzystany to nie jestem pewnien. Jesli masz jakas korespondencje mailowa z konkretnymi deklaracjami zawsze mozesz kopie przygotowac i zabrac. Gdy konsul zapyta jak zamierzasz sie tam utrzymac zawsze mozesz pokazac to jako punkt zaczepienia i potwierdzenie twojej zaradnosci. Lecz taka deklaracja to zadna gwarancja zatrunienia jaka jest np zawarta umowa.
sly6 Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 dawałem kiedyś linka jak ma wyglądać taka umowa.
Pablo10 Napisano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2016 Dzięki za odpowiedzi. sly6, czy byłbyś w stanie podać tego linka? Nie mogę zlokalizować tego posta.
sly6 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 np taki wzór tylko ze adresowany do USA. Ty idąc w Polsce to podasz adres Konsulatu. http://www.immihelp.com/greencard/sample-employment-letter.html piszą na innym forum o notarialnym poświadczeniu takiej oferty.
Dublin Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 Sly orientujesz sie jak takie notarialne poswiadczenie moze kandydat uzyskac, bo jak mniemam musialby to pracodawca przygotowac i przeslac kandydatowi, czy taka praktyka ma lub miala miejsce?
sly6 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 bank ma notariusza i nie ma żadnego problemu za darmo lub mala oplata dostać podpis.. I to robi ktoś na terenie USA.
Pablo10 Napisano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2016 Sly, Dublin, dziękuję za odpowiedzi. Z tego co widzę to jest to wzór tak jakby listu intencyjnego. Poszperam jeszcze na amerykańskich stronach, może coś się jeszcze dowiem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.