Monicayxz Napisano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Cześc Mam pytanie 4 lata temu byłam w USA (..072012) i niestety urzędnik nie zabrał forumlarza I 94.... czy mogę mieć problemy z ponownym wjazdem? Dzięki Monika
kzielu Napisano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Cześc Mam pytanie 4 lata temu byłam w USA (..072012) i niestety urzędnik nie zabrał forumlarza I 94.... czy mogę mieć problemy z ponownym wjazdem? Dzięki Monika Nie. I nie urzednik a pracownik linii lotniczej.
sly6 Napisano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2016 Dlatego na pytanie ile bylas urzędnik będzie to wiedział Linie lotnicze od dłuższego czasu przekazują kto leci i wlatuje z USA dlatego nie oddanie tego druku nie oznacza ze urząd nic nie wie
traper Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Jak to teraz jest, ten wniosek jest elektroniczny i robi się przed wjazdem do USA? Ostatni raz bylem w 2005 roku, dziewczyna nigdy. Nic więcej przed wjazdem nie muszę robić/zgłaszać?
KaeR Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Jak to teraz jest, ten wniosek jest elektroniczny i robi się przed wjazdem do USA? Ostatni raz bylem w 2005 roku, dziewczyna nigdy. Nic więcej przed wjazdem nie muszę robić/zgłaszać? Wypelniacie tylko dokument celny przed podejściem do okienka po przylocie do USA, np. W samolocie. Nic nie wypelniacie przed wylotem.
traper Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Wypelniacie tylko dokument celny przed podejściem do okienka po przylocie do USA, np. W samolocie. Nic nie wypelniacie przed wylotem. No ale własnie teraz podobno nie ma papierowej wersji na pokładzie, tylko online i to się ponoć robi przed wylotem :>
KaeR Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 No ale własnie teraz podobno nie ma papierowej wersji na pokładzie, tylko online i to się ponoć robi przed wylotem :> No to jak wiesz lepiej to po co pytasz? Formularz 6059B jest deklaracją celną wypelniasz po drodze do USA. Nie ma I-94. Tobie się z ESTA myli.
Joanna30 Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Niczego się nie wypełnia w związku z elektronicznym I-94. Jestem świeżo po wizycie turystycznej w USA, więc mam najświeższe informacje Ode mnie nawet nikt nie chciał (i nie wziął) deklaracji celnej Ale za to po raz pierwszy oficer CBP wbił mi w paszporcie datę, do kiedy mogę przebywać w Stanach. Może to zwykła sytuacja na LAX, ale wcześniej dwa razy lądowałam na innych lotniskach i w paszporcie miałam tylko datę wlotu (ale też wtedy I-94 był papierowy).
KaeR Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Niczego się nie wypełnia w związku z elektronicznym I-94. Jestem świeżo po wizycie turystycznej w USA, więc mam najświeższe informacje Ode mnie nawet nikt nie chciał (i nie wziął) deklaracji celnej Ale za to po raz pierwszy oficer CBP wbił mi w paszporcie datę, do kiedy mogę przebywać w Stanach. Może to zwykła sytuacja na LAX, ale wcześniej dwa razy lądowałam na innych lotniskach i w paszporcie miałam tylko datę wlotu (ale też wtedy I-94 był papierowy). Zgodnie z instrukcją powinna być i data wlotu i do kiedy pobyt jest ważny.
Joanna30 Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 No właśnie teraz wbił mi dwie pieczątki. Zieloną z datą wlotu i czarną z datą, do kiedy powinnam wylecieć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.