traper Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2016 Nie ma I-94. Tobie się z ESTA myli. ESTA to chyba dla ruchu bezwizowego? OK, czyli wsiadam do samolotu tylko z paszportem z wizą, a na miejscu normalna odprawa celna z urzędnikiem? W jakimś innym temacie czytałem, że są te kioski samoobsługowe - to coś zmienia, przyspiesza?
andyopole Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Kioski sa tylko dla obywateli. Nie tylko.
Gość alik Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 W UE sa tylko dla obywateli, tak samo w US tylko dla obywateli, przynajmniej na tych lotnisakch gdzie latalam. Mowie o kioskach jak sie przechodzi kontrole.
andyopole Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Mam tylko GC i ostatnio odprawiałem się w kiosku, w Vancouver, BC.
kzielu Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 W UE sa tylko dla obywateli, tak samo w US tylko dla obywateli, przynajmniej na tych lotnisakch gdzie latalam. Mowie o kioskach jak sie przechodzi kontrole. Nie sa, Global Entry moze i bylo, ale teraz przez kioski przepuszczaja wszystkich. Ostatnio zdaje sie rzecze1 wrzucil gdzies dobry opis jak to dziala.
Joanna30 Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Wrzucił, a ja skomentowałam, że przechodziłam to na LAX w czerwcu
Gość alik Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Ja nie mowie o odprawie. Mowie o immigration officer!!! Zawsze widze kioski tylko dla obywateli, wiec omija sie immigration officer. GC nie wpuszczali tam, bo trzeba bylo miec paszport USA.
kzielu Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Ja nie mowie o odprawie. Mowie o immigration officer!!! My rowniez.
Gość alik Napisano 19 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2016 Jak zwykle, roznie to bywa. Jakby byl taki kiosk to juz pare razy bym mogla ominac kolejki, no ale niestety trzeba bylo stac (choc zawsze w tej ktorszej, bo zielonokartkowej).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.