kako1987 Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Cześć Mam pytanie czy jeśli ktoś przesiedział wizę turystyczną w jakimś kraju o ponad dwa lata i ma zakaz wjazdu do tego kraju (kraj anglojęzyczny, ale nie Kanada z góry uprzedzam), to czy ma szanse na wjazd do USA? Czy moga miec takie informacje? Jeśli celnik na granicy o to zapyta to przyznać się? Za łożmy że ta osoba, ma paszport wymieniowy na nowy, wiza aktualna otrzymana 5 lat temu w starym paszporcie, I ta osoba miała pierwszy i jedyny pobyt w USA 3 miesiące 4 lata temu... Dziękuję za odpowiedzi i sugestie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted June 3, 2016 Report Share Posted June 3, 2016 Masz w starym lub nowym paszporcie ze leciałeś do tego miejsca? Chyba ze wymieniłeś z tego powodu paszport Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarex Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Powiem tak, w Kanadzie przesiedziałem pobyt o 4 miesiące i autem bez problemów wjechałem do USA, z Kanady właśnie... Z tego co wiem, to tylko USA prowadzi rejestr osób wyjeżdżających... (OK, chyba jeszcze Korea Północna...) Więc w innych krajach póki immigration danego kraju nie zainteresuje się daną osobą i nie stwierdzi, że dalej się przebywa to nie mają w papierach tego, że się przesiedziało... Mogę się mylić co do ostatniego zdania, lecz pierwsze jest z życia wzięte z zeszłego roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kako1987 Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 W australii takie coś funkcjonuje, za kązdy przekroczony dzień mozna trafić do więzienia... W razie pytania urzednika przyznać się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted June 4, 2016 Report Share Posted June 4, 2016 Powiem tak, w Kanadzie przesiedziałem pobyt o 4 miesiące i autem bez problemów wjechałem do USA, z Kanady właśnie... Z tego co wiem, to tylko USA prowadzi rejestr osób wyjeżdżających... (OK, chyba jeszcze Korea Północna...) Więc w innych krajach póki immigration danego kraju nie zainteresuje się daną osobą i nie stwierdzi, że dalej się przebywa to nie mają w papierach tego, że się przesiedziało... Mogę się mylić co do ostatniego zdania, lecz pierwsze jest z życia wzięte z zeszłego roku. azja: hong kong, macau, tajwan, chiny, korea, malezja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.