offtopic123 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Cos tu sie nie zgadza - karta powinna miec waznosc 10 lat - kiedy zostala wydana ? (Resident since na karcie) Karta została wydana w 2014 roku jednak żeby legalnie przyjechac do Stanów nie wolno przekroczyć roku . A już rok minął, nie wiem może nie za bardzo rozumiem prawo imigracyjne ale tak przeczytał na stronie ambasady
kzielu Napisano 11 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Karta została wydana w 2014 roku jednak żeby legalnie przyjechac do Stanów nie wolno przekroczyć roku . A już rok minął, nie wiem może nie za bardzo rozumiem prawo imigracyjne ale tak przeczytał na stronie ambasady Prawda - ale czesto od tego robia mniejsze lub wieksze odstepstwa. Jezeli chcesz tam wyjechac na stale to (moja rada) wsiadaj w samolot i lec (z dowodami ze sie uczyles w PL i tym razem przyjezdzasz na stale a nie bedziesz jezdzil w ta i spowrotem) - mozesz ewentualnie isc do ambasady po SB1 jak chcesz...
sly6 Napisano 11 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Kartę masz ważną gorzej ze statusem bo byleś ponad 1 rok po za USA Dobrze mówi Twój dziadek należy spróbować, musisz mówić prawdę i kto wie może dostaniesz ostrzeżenie ze kolejnym razem będzie gorzej
offtopic123 Napisano 11 Lipca 2016 Autor Zgłoś Napisano 11 Lipca 2016 Kartę masz ważną gorzej ze statusem bo byleś ponad 1 rok po za USA Dobrze mówi Twój dziadek należy spróbować, musisz mówić prawdę i kto wie może dostaniesz ostrzeżenie ze kolejnym razem będzie gorzej Też tak myśle najlepiej będzie jak teraz wyjadę bo im dłużej jestem w Polsce tym trudniej będzie przekroczyć granicę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.