traper Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Ci bardziej bojący stawali w kolejce do okienka a przy kiosku szlo migiem. Kladziesz paszport do zeskanowania, na otrzymany sygnal uśmiechasz się do kamery, robia Ci słit focie i wsio. Ale to chyba nie o to mi chodzi - chodzi mi o odprawę bagażowo-paszportową (check-in), którą robi się przed lotem, a do której są spore kolejki. A na Schiphol od lat są podobno kioski, gdzie samemu możesz zrobić i wydrukować sobie kartę pokładową. Więc jeśli są krótsze kolejki to się może opłaca. A Ty, wydaje mi się, mówisz o kioskach APC po przylocie do USA?
andyopole Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Ale to chyba nie o to mi chodzi - chodzi mi o odprawę bagażowo-paszportową (check-in), którą robi się przed lotem, a do której są spore kolejki. A na Schiphol od lat są podobno kioski, gdzie samemu możesz zrobić i wydrukować sobie kartę pokładową. Więc jeśli są krótsze kolejki to się może opłaca. A Ty, wydaje mi się, mówisz o kioskach APC po przylocie do USA? Nie. Mówiłem o kioskach do odprawy w przylocie do Europy. Zaczynasz podróż na Schiphol? Jeżeli masz tylko przesiadke to karty pokładowe dostajesz na pierwszym lotnisku na cały trip.
traper Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Zaczynasz podróż na Schiphol? Jeżeli masz tylko przesiadke to karty pokładowe dostajesz na pierwszym lotnisku na cały trip. Tak, zaczynam i muszę przejść właśnie odprawę, więc pytam o te kioski bo to może będzie szybsze rozwiązanie. O tym mówię:
kzielu Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 A jest jakis powod dlaczego ludzie w dzisiejszych czasach nie odprawiaja sie on line ?
andyopole Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Jest. Jeśli ktoś jest analogowy a nie digital. Tak, zaczynam i muszę przejść właśnie odprawę, więc pytam o te kioski bo to może będzie szybsze rozwiązanie. O tym mówię: Jesli masz walizkę pod pokład to i tak musisz ją dać do zwazenia. Jeszcze nie spotkałem kiosków ważących walizki.
kzielu Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Jest. Jeśli ktoś jest analogowy a nie digital. A to wyrazy wspolczucia ;-)
andyopole Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 A to wyrazy wspolczucia ;-) Jak by co. Odprawiam się online jeśli tylko się da. ;-)
traper Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Jesli masz walizkę pod pokład to i tak musisz ją dać do zwazenia. Jeszcze nie spotkałem kiosków ważących walizki. Ale jest punkt drop-off baggage, który robisz po self checkinie Jak by co. Odprawiam się online jeśli tylko się da. ;-) Jeżeli będzie taka możliwość, to też tak spróbuję
traper Napisano 27 Lipca 2016 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2016 Pytałem o to jak bardzo jest to sprawne i jakie kolejki są do kiosków - vide czy opłaca się iść do kiosku czy może lepiej do standardowej odprawy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.