kzielu Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Wiec po pierwsze koszty juz ponioslas. Wiec nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Po drugie jakos nikogo nie boli (Ciebie rowniez) ze lamiesz prawo do spolki ze swoim pracodawca i tego powodu to on moze miec klopoty. I pytasz sie ludzi tutaj o porade czy nie lepiej czasem dalej zostac nielegalnie w US... Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz.
KaeR Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 lamiesz prawo do spolki ze swoim pracodawca i tego powodu to on moze miec klopoty. A o tym nawet nie pomyslalem a to sluszna uwaga...
marcela123 Napisano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Wiec po pierwsze koszty juz ponioslas. Wiec nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Po drugie jakos nikogo nie boli (Ciebie rowniez) ze lamiesz prawo do spolki ze swoim pracodawca i tego powodu to on moze miec klopoty. I pytasz sie ludzi tutaj o porade czy nie lepiej czasem dalej zostac nielegalnie w US... Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz. Niby jak lamie prawi moj sponsor spinsorujac mbie??Miliony ludzi sie sponsoruja pracowniczo i zaden sponsor prawa nie lamie raczej sponsorujac.
kzielu Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Niby jak lamie prawi moj sponsor spinsorujac mbie?? Miliony ludzi sie sponsoruja pracowniczo i zaden sponsor prawa nie lamie raczej sponsorujac. Zatrudniajac nielegalnie (sponsorowanie nie ma nic do rzeczy). Lamie prawo federalne i dla niektorych to sie kiepsko skonczylo. (to oczywiscie przy zalozeniu ze caly czas pracujesz).
Joanna30 Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 A ja mam nieco inne pytanie - czy to będzie wiza, czy raczej status? I jak to wygląda przy ewentualnym wyjeździe z USA?
marcela123 Napisano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2016 A ja mam nieco inne pytanie - czy to będzie wiza, czy raczej status? I jak to wygląda przy ewentualnym wyjeździe z USA? Bedzie to wiza ,ktora na lotnisku zamieni sie w green card na pobyt staly(jesli wszystko pojdzie ok) nie wiem czy dobrze zrozumialam twoje pytanie
KaeR Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 A ja mam nieco inne pytanie - czy to będzie wiza, czy raczej status? I jak to wygląda przy ewentualnym wyjeździe z USA? Do wyjazdu jest out of status, wiec nie ma co adjustowac. :\
Joanna30 Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 Bedzie to wiza ,ktora na lotnisku zamieni sie w green card na pobyt staly(jesli wszystko pojdzie ok) nie wiem czy dobrze zrozumialam twoje pytanie No, ale Ty jesteś w Stanach nielegalnie. Kilka lat. Jak wyjedziesz, to automatycznie uaktywnisz sobie ban. Czy się mylę?
marcela123 Napisano 8 Września 2016 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2016 No, ale Ty jesteś w Stanach nielegalnie. Kilka lat. Jak wyjedziesz, to automatycznie uaktywnisz sobie ban. Czy się mylę? Jestem od ponad 8 lat Out of status i J1 i F1 nie maja karencjii dlatego postanowilam sie sponsorowac pracowniczo,gdyz ponoc w odroznieniu od ludzi ktorzy wjechali na turystycznych oni takiego sponsorowania nie moga ukonczyc gdyz obowiazuje ich 5 i 10 letnia karencja.
kzielu Napisano 8 Września 2016 Zgłoś Napisano 8 Września 2016 No, ale Ty jesteś w Stanach nielegalnie. Kilka lat. Jak wyjedziesz, to automatycznie uaktywnisz sobie ban. Czy się mylę? Jezeli miala D/S (Duration of status) to jest loophole i teoretycznie bana nie ma. Natomiast temat lamania prawa jakos ucichl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.