ilya_ Napisano 7 Października 2016 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Mozesz nie miec zadnych problemow. Ale tez moga sie przyczepic, ze deklarowalas jedno a zrobilas drugie. Do tego moga podejrzewac cie o prace na czarno, bo skads srodki na utrzymanie musialas miec, itd. w szczegolnosci jesli wroci bardzo szybko. jesli bedzie latac na takie okresy co deklarowala....no problems....i to nawet przy krotkich odstepach czasowych...
margherita_s Napisano 7 Października 2016 Zgłoś Napisano 7 Października 2016 Jesli zostaniesz na dłużej, to później musisz ich przekonać, że miałaś dobry powód (jeśli chodzi o utrzymanie przez ten czas, to powiedz, że rodzice przysyłali Ci pieniadze, jak tak mówiłam, kiedy przekonywałam urzędnika na granicy, ze 5-miesięczny pobyt u narzeczonego w Ohio nie oznacza, że bedę pracować, żeby się utrzymać, tylko pomoże mi on i moi rodzice - wpuścili mnie wtedy bez problemu). Najwazniejsza jest szczerość. I wcale nie jest tak, że jeśli im powiesz, że lecisz do chłopaka, to Cię cofną z powrotem.
ilya_ Napisano 8 Października 2016 Zgłoś Napisano 8 Października 2016 (jeśli chodzi o utrzymanie przez ten czas, to powiedz, że rodzice przysyłali Ci pieniadze, jak tak mówiłam, kiedy przekonywałam urzędnika na granicy, ze 5-miesięczny pobyt u narzeczonego w Ohio nie oznacza, że bedę pracować, żeby się utrzymać, tylko pomoże mi on i moi rodzice - wpuścili mnie wtedy bez problemu). A faktycznie pomagal Ci facet i rodzice ? Czy pracowalas ?
margherita_s Napisano 8 Października 2016 Zgłoś Napisano 8 Października 2016 Faktycznie pomagał mi chlopak i rodzice, poza tym miałam sporo własnych oszczedności.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.